Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η Τουρκία διαμέσου του μεταναστευτικού ρεύματος θα αποκτήσει γεωπολιτικά ερείσματα στην Ελλάδα

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η Τουρκία διαμέσου του μεταναστευτικού ρεύματος θα αποκτήσει γεωπολιτικά ερείσματα στην Ελλάδα

Ένας από τους εγκυρότερους πολιτικούς αναλυτές, ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός, με αναλυτικό κείμενο – ανάλυση, από τον τίτλο «Μέχρι που μπορεί να φτάσουν οι προκλήσεις Ερντογάν», αφού αποκαλύπτει τον σχεδιασμό του Ερντογάν τελειώνει το άρθρο του ως εξής:

«Τέλος, η Άγκυρα απειλεί ευθέως την ΕΕ ότι εάν μέχρι το τέλος του έτους δεν καταργήσει τη βίζα για τους Τούρκους πολίτες η ευρωτουρκική συμφωνία για τους πρόσφυγες/μετανάστες θα καταργηθεί. Μία τέτοια εξέλιξη θα φέρει την Ελλάδα σε απελπιστική θέση, παρότι οι εισροές θα είναι μικρότερες από εκείνες του 2015.

Σε αντίθεση με τους μεταμοντέρνους φιλελεύθερους και τους αριστερούς, οι νεοοθωμανοί έχουν συνείδηση της στρατηγικής σημασίας που έχει ο πληθυσμιακός παράγοντας. Θεωρούν βασίμως πως εάν μέσω του μεταναστευτικού ρεύματος διαμορφωθούν στα ελληνικά νησιά μουσουλμανικοί θύλακοι, η Τουρκία θα αποκτήσει δυνάμει γεωπολιτικά ερείσματα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Οζάλ, ως πρόδρομος των νεοοθωμανών, είχε πριν 25 χρόνια δηλώσει ωμά ότι η Ελλάδα θα καταληφθεί μέσω της διοχέτευσης μουσουλμανικών πληθυσμών. Το γεγονός, μάλιστα, ότι για τους δικούς τους λόγους οι Ευρωπαίοι πιέζουν να μη φύγουν από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι εγκλωβισμένοι εκεί πρόσφυγες/μετανάστες αφήνει τον χρόνο να κάνει τη δουλειά του. Πιο συγκεκριμένα διευκολύνει την αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης των νησιών που βρίσκονται στο στόχαστρο της Άγκυρας».

Ο Λυγερός δεν είναι Εθνικιστής, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει από το να βλέπει την κατάσταση όπως πραγματικά είναι (δηλαδή πολύ επικίνδυνη), γύρω από τις επεκτατικές διαθέσεις της Τουρκίας. Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο ίδιος «Σε αντίθεση με τους μεταμοντέρνους φιλελεύθερους και τους αριστερούς, οι νεοοθωμανοί έχουν συνείδηση της στρατηγικής σημασίας που έχει ο πληθυσμιακός παράγοντας. Θεωρούν βασίμως πως εάν μέσω του μεταναστευτικού ρεύματος διαμορφωθούν στα ελληνικά νησιά μουσουλμανικοί θύλακοι, η Τουρκία θα αποκτήσει δυνάμει γεωπολιτικά ερείσματα».

Και στην συνέχεια υπενθυμίζει την παλαιότερη δήλωση του Οζάλ, σύμφωνα με την οποία η χώρα του δεν θα χρειαζόταν να κηρύξει τον πόλεμο στην Ελλάδα, αφού η τελευταία θα καταληφθεί αναίμακτα και ειρηνικά με την εγκατάσταση λαθρομεταναστών.

Ουσιαστικά, το κείμενο του Λυγερού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το τι μέλλει γενέσθαι με την μονιμοποίηση – νομιμοποίηση του ανεξέλεγκτου κύματος λαθρομεταναστών που έχουν γεμίσει τα νησιά του Αιγαίου. Επιβεβαιώνει, δηλαδή, κι αυτός το γεγονός ότι το «προσφυγικό» αποτελεί ένα χαρτί της Άγκυρας για την ενίσχυση της επεκτατικής πολιτικής σε βάρος της Ελλάδας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/stauros-lugeros-h-tourkia-diamesou-tou-metanasteutikou-reumatos-tha-apokths#ixzz4O6EvhA2K

Exit mobile version