Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στάση πληρωμών κήρυξαν οι Έλληνες πολίτες – Με 17 δισ. ευρώ χρέη καταρρέει το μνημονιακό μοντέλο

Στάση πληρωμών κήρυξαν οι Έλληνες πολίτες - Με 17 δισ. ευρώ χρέη καταρρέει το μνημονιακό μοντέλο

Είχαμε αναλύσει και σε προηγούμενο μας άρθρο ότι τα συστημικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ-ΝΔ μετά από διαταγή των διεθνών τοκογλύφων καταστρέφουν την εργασιακή δομή της Ελλάδος. Στην προκειμένη περίπτωση αντί να αρχίσουν να ελαφρύνουν τις ασφαλιστικές εισφορές έτσι ώστε να κινηθεί η οικονομία, σύστησαν Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και εκτίναξαν στα ύψη τις ανάλογες οικονομικές υποχρεώσεις.

Με το αναμενόμενο οδυνηρά αρνητικό αποτέλεσμα οι Έλληνες εργαζόμενοι και εργοδότες αναμένεται να κηρύξουν ρητή στάση πληρωμών παρά την ύπαρξη του μέτρου για τις ρυθμίσεις των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία των εκατό δόσεων. Ειδικότερα για τον Σεπτέμβριο, το 50% των ασφαλισμένων εγκατέλειψε τις 100 δόσεις, το 64% τις 12 δόσεις ενώ το ποσοστό απώλειας παλαιότερων ρυθμίσεων φτάνει το απίστευτο 80%!

Παράλληλα, το ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ) περικόπτει τις παροχές υγείας προς τους δικαιούχους του για να μπορέσει απλά να συνεχίζει να υπάρχει. Επίσης, κάτω από την κατεύθυνση της “αριστερής νεοφιλελεύθερης φιλολαϊκής πολιτικής” το ΤΕΒΕ διώκει τους ασφαλισμένους του που έχουν συσσωρεύσει χρέη με την τακτική των αναγκαστικών κατασχέσεων. Την ίδια στιγμή στο ταμείο των διπλωματούχων μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ) υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα της δραματικής μείωσης του αριθμού των ασφαλισμένων. Δυστυχώς η μείωση αυτή δεν οφείλεται μόνο στην αθρόα αποχώρηση των μηχανικών στο εξωτερικό, όπου εκεί βρίσκουν τουλάχιστον εργασία για να μπορούν να επιβιώσουν. Σε αυτούς που επιλέγουν να μείνουν και να πολεμήσουν την αριστερονεοφιλελεύθερη λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ-ΝΔ τους περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη. Τα έσοδα από τις εργασίες τους ως μηχανικοί δεν φτάνουν για να ζήσουν και αναγκάζονται να κάνουν μερική ή ακόμη και ολική  αλλαγή αντικειμένου.

Αυτή η τακτική των δανειστών δεν είναι τυχαία. Αποσκοπεί στο να καταστρέψει την άξια των Ελλήνων εργαζόμενων ως εξειδικευμένη δύναμη. Με αποτέλεσμα την ισοπέδωση του ημερομίσθιου και την μετέπειτα εύκολη εκμετάλλευση των Ελλήνων από τους δανειστές.

Συμπερασματικά η τακτική των δανειστών έχει φέρει το αποτέλεσμα της δημιουργίας του αστρονομικού πόσου χρέους των 17 δισεκατομμυρίων ευρώ από 310 χιλιάδες περίπου Έλληνες. Που προτιμάνε να αγοράσουν τρόφιμα για να μπορέσουν να επιζήσουν παρά να πληρώσουν ταμεία που είναι αμφίβολη η επιβίωση τους στο άμεσο μέλλον με τις νομοθεσίες του υπουργού… ανασφάλειας και ανεργίας Γιώργου Κατρούγκαλου. Ενός Κατρούγκαλου που συνεχώς μας διαβεβαιώνει ότι το μνημονικό οικονομικό μοντέλο είναι η μόνη λύση για την άρση του σημερινού αδιεξόδου. Κι όμως καταρρέει το μνημονιακό μοντέλο κάτω από χρέη 17 δισ. ευρώ και δυστυχώς στα συντρίμμια του παρασύρει πάρα πολλούς Έλληνες, τις οικογένειες τους και τα  παιδιά τους. Συνθλίβει το μέλλον τους και την ελπίδα τους για μια αξιοπρεπή ζωή.

Ως πότε; Ας αντισταθούμε στους αριστερούς νεοφιλελεύθερους απατεώνες! Μόνο ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή υποστηρίζει σθεναρά το αναφαίρετο δικαίωμα των Ελλήνων να ζήσουν με αξιοπρέπεια και εργασιακή ασφάλεια στην Πατρίδα τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/stash-plhrwmwn-khrujan-oi-ellhnes-polites-me-17-dis.-chreh-katarreei-to-mnh#ixzz4ONVNH1gK

Exit mobile version