Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παρουσία της Χρυσής Αυγής στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης – Φωτορεπορτάζ

Οι συναγωνιστές Αντώνης Γρέγος, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Νίκος Χρυσομμάλλης, επικεφαλής περιφερειακής παράταξης Ελληνική Αυγή για την Κεντρική Μακεδονία και η Σωτηρία Βλάχου, βουλευτής Χαλκιδικής παρευρέθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και στην δοξολογία.

Παρουσία του Συναγωνιστή Αντώνη Γρέγου στην μαθητική παρέλαση

Ακολουθούν φωτογραφίες από την παρουσία του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής, Αντώνη Γρέγου στα «Βότσεια 2016», σε εκδήλωση της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς και της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Βότσεια 2016: Την νύχτα της 18ης Οκτωβρίου 1912, ο Υποπλοίαρχος Νικόλαος Βότσης Κυβερνήτης του «Τορπιλοβόλου 11», εισήλθε στον Θερμαϊκό κόλπο και βύθισε το τουρκικό Θωρηκτό «Φετχί Μπουλέντ» τορπιλίζοντάς το.

Το εγχείρημα αυτό χαρακτηρίστηκε ως υψηλής επικινδυνότητας, διότι τα στενά του λιμένα της Θεσσαλονίκης φυλάσσονταν από το φρούριο του Καραμπουρνού, το οποίο ήταν εξοπλισμένο με τηλεβόλα μεγάλου διαμετρήματος, τα νερά στο στόμιο του κόλπου ήταν αβαθή και ναρκοθετημένα, ενώ επιπροσθέτως ένας μεγάλος προβολέας σάρωνε την περιοχή, ελέγχοντας την πρόσβαση.

Η τολμηρή αυτή επίθεση του Βότση εντός του σημαντικότερου λιμένα της πρωτεύουσας της Μακεδονίας που θεωρείτο απολύτως ασφαλής κατάφερε μεγάλο πλήγμα στο ηθικό του Οθωμανικού στόλου, εξυψώνοντας αντιστοίχως το φρόνημα των πληρωμάτων του Ελληνικού στόλου, αλλά και του Ελληνικού λαού γενικότερα.

Από την εκδήλωση στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς

Από την εκδήλωση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/parousia-ths-chrushs-aughs-stis-eortastikes-ekdhlwseis-gia-thn-apeleutherws#ixzz4ONYMvyG3

Exit mobile version