Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η στρατηγική σύνδεση των τουρκικών παραβιάσεων και του ανθελληνικού παραληρήματος Ερντογάν

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η στρατηγική σύνδεση των τουρκικών παραβιάσεων και του ανθελληνικού παραληρήματος Ερντογάν

Θεσμός πια των τούρκων η διενέργεια πλήθους παραβιάσεων της Ελληνικής Περιοχής Πληροφοριών Πτήσεων (Flight Information Region – FIR) ιδιαίτερα κάθε επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Βέβαια οι τούρκοι δεν μας σέβονται οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου, άρα δεν υπάρχει λόγος να μας σεβαστούν σε μια από τις λαμπρότερες γιορτές των Ελλήνων.

Φέτος τέσσερα τουρκικά μαχητικά και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας εισήλθαν παράνομα στο FIR Αθηνών, δηλαδή χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως και έγιναν περίπου 50 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου σε πολλές περιοχές του βορειοανατολικού και κεντρικού Αιγαίου.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η στρατηγική των παραβιάσεων των τούρκων συμπεριλαμβάνει και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας τύπου CN-235. Ο συγκεκριμένος τύπος μπορεί να υποστηρίξει με τον καταγραφικό του εξοπλισμό κατασκοπεία ενάντια σε Ελληνικές θέσεις. Παράλληλα μπορεί να υποστηρίξει και ρόλους εμπλοκής σε ανθυποβρυχιακό πόλεμο, καθώς και πραγματοποίηση επιθέσεων εναντίον στόχων επιφάνειας με αντιπλοϊκούς πυραύλους (anti ship missiles – AShM), όπως για παράδειγμα τον Sea Killer. Μπορεί επίσης να μεταφέρει στρατεύματα μετά την κατάληψη αεροδρομίων που στην δική μας περίπτωση της εγγύτητας των νήσων του Αιγαίου αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Από την μια πλευρά εύσημα αποδίδονται στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) που αποδεικνύει συνεχώς επάξια ότι είναι πάντα σε ετοιμότητα, ικανή να υπερασπίζεται τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και να αναχαιτίζει επιτυχώς κάθε τουρκική προκλητικότητα.

Από την άλλη πλευρά η ελληνική εξωτερική πολιτική και διπλωματία που θα μπορούσε να αναχαιτίσει την τουρκική επεκτατικότητα μετά το 1974 έχει ατονίσει παντελώς κάτω από τις οδηγίες προδοτών όπως ο Σημίτης, ο Πάγκαλος και οι σημερινοί πολιτικοί τους επίγονοι. Με αποτέλεσμα την παγίωση της έμπρακτης τουρκικής προκλητικότητας με στρατιωτικά εναέρια και θαλάσσια μέσα, που πρόσφατα απέκτησε και ένα πολλαπλασιαστή ισχύος. Τον ίδιο τον Ερντογάν. Οι πιο παλιοί θα θυμούνται την δικαιολογία ότι οι παραβιάσεις γίνονται επειδή η τουρκική κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει τον τουρκικό στρατό λόγω του δικτατορικού τους καθεστώτος. Που φυσικά παραμένει το ίδιο δικτατορικό και σήμερα, απλώς έχει ενισχυθεί με τις πρωτοβουλίες του Ερντογάν για άνοιγμα πολεμικών μετώπων θέτοντας θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης.

Το πιο σημαντικό σημείο των δηλώσεων του Ερντογάν είναι η χρησιμοποίηση του μουσουλμανικού στοιχείου στην Ελλάδα ως μοχλός γεωπολιτικής πίεσης και δυνατότητας νομιμοφανούς ανάμιξης στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδος. Μίας όμως ανάμιξης που ο Ερντογάν θα επιχειρήσει με στρατιωτική επέμβαση και με τη δικαιολογία της προστασίας των ομοεθνών του στην Ελλάδα.

Οι σημερινοί νεοκομμουνιστές που έχουν σφετεριστεί την κυβέρνηση υποσχόμενοι ένα τελείως διαφορετικό πρόγραμμα έχουν αντικαταστήσει το Ελληνικό Σύνταγμα με μνημόνια και έχουν παραδώσει κάθε κυβερνητική εξουσία στις τρόικες και τα κουαρτέτα των διεθνών τοκογλύφων. Μα το μεγαλύτερο έγκλημα όλων των προδοτικών κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης από το 1974 και μετά, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και των ΑΝΕΛ-ΝΔ είναι η διάλυση της αμυντικής μας βιομηχανίας.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και ΝΔ, ένα καθαρά ληστρικό τόξο, μια επιβεβαιωμένη πέμπτη φάλαγγα, μια στυγνή εγκληματική οργάνωση κατά του Ελληνικού Έθνους και της Χρυσής Αυγής που κτυπάει με μανία οτιδήποτε Ελληνικό. Την παιδεία, την θρησκεία, την υγεία, την οικονομία, και στην προκειμένη περίπτωση με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου την Εθνική Άμυνα.

Μια ελπίδα παραμένει ακόμη στην Ελλάδα. Από μια Εθνική Κυβέρνηση του Λαϊκού Σύνδεσμου – Χρυσή Αυγή να αναστραφεί η καταστροφική δίνη που έχει πέσει μέσα η πατρίδα μας εξ αιτίας των αριστερονεοφιλελεύθερων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ-ΝΔ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/analush-h-strathgikh-sundesh-twn-tourkikwn-parabiasewn-kai-tou-anthellhniko#ixzz4OUbVMYtE

Exit mobile version