Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συρία: Μεγάλη αντεπίθεση των ισλαμιστών τρομοκρατών στο Χαλέπι για να σπάσουν την πολιορκία από τον συριακό στρατό

Συρία: Μεγάλη αντεπίθεση των ισλαμιστών τρομοκρατών στο Χαλέπι για να σπάσουν την πολιορκία από τον συριακό στρατό

Σφοδρές μάχες στο δυτικό Χαλέπι – Μάχες, βολές πυροβολικού και εκρήξεις παγιδευμένων οχημάτων συντάραξαν την μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

Με απανωτούς βομβαρδισμούς και συντονισμένες επιχειρήσεις ανταρτικές οργανώσεις στις οποίες συμμετέχουν και παρακλάδια της Αλ Κάιντα επιδιώκουν την ανακατάληψη περιοχών στο δυτικό Χαλέπι.

Οι μαχητές της Τζαΐς Αλ Φατέχ ισχυρίζονται ότι στις συνοικίες της Ζάχρα και της Νταχιγιέτ αλ Άσαντ, έθεσαν υπό τον έλεγχο τους στρατηγικής σημασίας ζώνες, στις μάχες με τις κυβερνητικές δυνάμεις. «Με την βοήθεια του Αλλάχ από χθες πήραμε τις συγκεκριμένες περιοχές και τις απελευθερώσαμε εξ ολοκλήρου. Τώρα και μετά από αυτό βρισκόμαστε στα περίχωρα της επόμενης ζώνης», υποστηρίζει ο Αμπό Αχμάντ, μέλος της Φατέχ Αλ Σαμ.

Ωστόσο ο στρατός της Συρίας υποστηρίζει ότι έχει αποτρέψει πολλαπλά κτυπήματα από τους αντάρτες και πως διατηρεί τον έλεγχο όλων των περιοχών που έχει καταλάβει. Παράλληλα σιίτες μαχητές από το Ιράκ, που στηρίζονται από το Ιράν, μετά την επιτυχή έκβαση των μαχών στην χώρα τους με τους τζιχαντιστές του ISIS, ετοιμάζονται να μεταβούν στην Συρία προς ενίσχυση των κυβερνητικών δυνάμεων.

Οι τρομοκρατικές οργανώσεις εξαπέλυσαν μια μεγαλειώδη επιχείρηση για να σπάσουν την πολιορκία στις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπίου που έχει επιβάλει ο στρατός ενώ οι Ρώσοι συνεχίζουν να απέχουν από τις αεροπορικές επιδρομές.

Η επίθεση των τρομοκρατών ξεκίνησε από το εξωτερικό της πόλης από τη δυτική πλευρά με την υποστήριξη 1.500 μαχητών προερχόμενων από τις επαρχίες Χαλεπίου και Ιντλίμπ που επιτίθενται στις κυβερνητικές δυνάμεις σε μια ακτίνα μετώπου 15χιλιομέτρων, σύμφωνα με το φιλοαντιαπολιτευόμενο OSDH.

«Όλες οι φράξιες της Τζαΐς Αλ Φατέχ (ενός συνασπισμού ισλαμιστικών και τζιχαντιστικών κινημάτων ) ανακοινώνουν την αρχή της μάχης για να λύσουν την πολιορκία στο Χαλέπι», ανέφερε στο AFP ο στρατιωτικός διοικητής και εκπρόσωπος Τύπου της ισλαμιστικής οργάνωσης. Η μάχη «θα τελειώσει με την κατάκτηση των δυτικών περιοχών που κατέχει το καθεστώς και τη λύση της πολιορκίας που επέβαλε στο λαό μας στο Χαλέπι», πρόσθεσε. Οι τρομοκράτες κατέλαβαν την «πλειοψηφία» της μεγάλης συνοικίας Dahiyet al-Assad, στα ΝΔ του Χαλεπίου με εξαίρεση έναν τομέα πλησίον μιας στρατιωτικής ακαδημίαςσύμφωνα με το OSDH.

Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν ως αργά την Παρασκευή στα δυτικά και νοτιοδυτικά του Χαλεπίου αλλά μειώθηκαν σε ένταση σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP. Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τον Πούτιν να ξαναρχίσουν οι αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι αλλά ο ρώσος πρόεδρος εκτίμησε ότι αυτό «δεν ήταν της ώρας», κρίνοντας περισσότερο «απαραίτητη την παράταση της ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός» στο Χαλέπι. Η Ρωσία από τις 18 Οκτώβρη διέκοψε τους βομβαρδισμούς αφού κατηγορήθηκε από τη Δύση για εγκλήματα πολέμου.

Στα πλαίσια της επίθεσής του οι τρομοκράτες εκτόξευσαν «εκατοντάδες ρουκέτες» στις δυτικές συνοικίες της πόλης την Παρασκευή σκοτώνοντας τουλάχιστον 15 πολίτες και τραυμάτισαν περί τους 100 σύμφωνα με το OSDH. 

Πολυάριθμες ρουκέτες εκτοξεύθηκαν και κατά του στρατιωτικού αεροδρομίου Nayrab όσο και του διεθνούς πολιτικού αεροδρομίου στα Ανατολικά της πόλης που ελέγχει η κυβέρνηση.

«Το σύνολο των τρομοκρατικών οργανώσεων μετέχουν σε αυτήν την αντεπίθεση ευρείας κλίμακας που ξεκίνησε την Παρασκευή 28 Οκτώβρη το πρωί. Κατά τη συνήθη πρακτική τους οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν καμικάζι με παγιδευμένα οχήματα» σύμφωνα με τον ανταποκριτή του France 24.

Με πληροφορίες από το dimpenews.com 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/suria-megalh-antepithesh-twn-islamistwn-sto-chalepi-gia-na-spasoun-thn-poli#ixzz4Of2vUaCs

Exit mobile version