Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η δήθεν «απελευθέρωση» της Θεσσαλονίκης από τον ΕΛΑΣ και το προδοτικό σύμφωνο Λιβαδίου με τους γερμανούς

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Οι παλιοί μύθοι της αριστεράς ξέφτισαν (από την πολύ χρήση…), οπότε υπάρχει πλέον ανάγκη για νέους. Στα πλαίσια αυτά, λοιπόν, οι τριτομνημονιακοί αμερικανοκομμουνιστές – λακέδες των διεθνών τοκογλύφων, εφηύραν… απελευθέρωση από τους εαμοβουλγάρους της Θεσσαλονίκης το 1944 και αποφάσισαν να τη… γιορτάσουν! Ιδού τα μασκαραλίκια τους: 

«Στις 30 Οκτωβρίου ο ΕΛΑΣ απελευθέρωσε τη Θεσσαλονίκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το λαό της πόλης να τιμήσει την επέτειο

«Να είμαστε όλοι την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016, στις 11.30 το πρωί, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (Νέα Παραλία, απέναντι από το Δημαρχείο), στην τιμητική εκδήλωση για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τον ΕΛΑΣ. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης.

Σε μια περίοδο που η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και ο φασισμός σηκώνουν κεφάλι στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, η ιστορική μνήμη αποτελεί μία απάντηση στους κήρυκες της μισαλλοδοξίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καλεί το λαό της πόλης να πάρει μέρος μαζικά, τιμώντας τον αντιφασιστικό αγώνα του ελληνικού λαού και δίνοντας την αρμόζουσα απάντηση στις δυνάμεις του σκότους…».

Ποια ήταν η συνεισφορά των εαμοβουλγάρων στην «απελευθέρωση» της Θεσσαλονίκης; Εισήλθαν στην πόλη ανενόχλητοι αμέσως μετά την αποχώρηση και του τελευταίου Γερμανού στρατιώτη. Στην πραγματικότητα, τα είχαν συμφωνήσει νωρίτερα με τους Γερμανούς. Ιδού το αδιάψευστο ντοκουμέντο της προδοσίας τους:

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ

Ε.Λ.Α.Σ. (Ο.Μ.Μ.) και Γερμανικής Ανωτάτης

Στρατιωτικής Διοικήσεως Μακεδονίας-Αιγαίου.

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι 1) Καπετάν Κίτσος, Διοικητής 2ου Τάγματος 31ου Συντάγματος Ε.Λ.Α.Σ. ενεργώντας ως αντιπρόσωπος της Ο.Μ.Μ. με εξουσιοδότηση του Μεράρχου XI Μεραρχίας Λασάνη και 2) Ταγματάρχης Έρριχ Φένσκε Διοικητής της μονάδος 31756 Βασιλικών, ως εκπρόσωπος των ενόπλων γερμανικών δυνάμεων της στρατιάς του Αιγαίου, συνελθόντες σήμερα την 1η Σεπτεμβρίου 1944 στο χωριό Λειβάδι περιφερείας Θεσσαλονίκης, συμφωνήσαμε τα εξής.

1- Ό Ε.ΛΑ.Σ. αναλαμβάνει την υποχρέωση να μη εμπόδιση την υποχώρηση του γερμανικού στρατού στην περιοχή της Ο.Μ.Μ., εισερχόμενος σε κάθε εκκενούμενο τμήμα μετά την αναχώρηση και του τελευταίου Γερμανού στρατιώτου.

Διαβάστε περισσότερα στο Εθνικισμός.net 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-dhthen-apeleutherwsh-ths-thessalonikhs-apo-ton-elas-kai-to-prodotiko-sumf#ixzz4Of3VKpJU

Exit mobile version