Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα μείωση συντάξεων απαιτούν οι διεθνείς τοκογλύφοι

Νέα μείωση συντάξεων απαιτούν οι διεθνείς τοκογλύφοι

Οι συνεχείς διαψεύσεις της κυβέρνησης (και) στο θέμα των συντάξεων αποδεικνύουν ότι ετοιμάζει νέο πετσόκομμα σ΄αυτές. Στην ατζέντα του επόμενου Eurogroup, στις 7 Νοεμβρίου, επανέρχεται το θέμα του Ασφαλιστικού, παρά τις διαβεβαιώσεις του Κατρούγκαλου ότι το θέμα έχει κλείσει και ότι δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές.

Σε ενημερωτικό έγγραφό του προς το ολλανδικό Κοινοβούλιο για την προσεχή συνεδρίαση του Eurogroup, ο Ντάισελμπλουμ  χαρακτηρίζει ως επίκεντρο της αξιολόγησης τις μεταρρυθμίσεις στην Κοινωνική Ασφάλιση και την αγορά εργασίας. Ουσιαστικά, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ παίζει το χαρτί του Ασφαλιστικού σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει με την απαίτηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για νέες περικοπές. Απαίτηση την οποία το ΔΝΤ θέτει ως προϋπόθεση για να επιστρέψει στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Έτσι, οι δανειστές, με κοινη γραμμή, όπως φαίνεται, πιέζουν την Ελλάδα μέχρις εσχάτων σαν να επιδιώκουν να ξεσπάσει κοινωνική έκρηξη. Πώς αλλιώς να ερμηνευτεί το ότι επαναφέρουν ακραίες αντιλαϊκές απαιτήσεις που υποτίθεται ότι είχαν κλείσει μόλις πριν από λίγους μήνες! Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ διά της Ντέλια Βελκουλέσκου έκανε λόγο για υψηλή δαπάνη για τις συντάξεις, ενώ δεν έκρυψε ότι θεωρεί πως είναι θετική μια ενδεχόμενη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. Εάν το ΔΝΤ πετύχει το ξεπάγωμα των σημερινών συντάξεων, τότε ο συνυπολογισμός τους θα γίνει όχι μόνο στις νέες, αλλά και στις παλιές συντάξεις.

Εάν γίνουν πράξη οι απαιτήσεις του ΔΝΤ, δύο στους τρεις συνταξιούχους κινδυνεύουν με περικοπές στις κύριες συντάξεις τους, από 30 έως και 400 τον μήνα. Εάν πάψει η εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς, τότε οι συντάξεις θα υποστούν περικοπές που μπορεί να φτάσουν το 35%, ενώ κατά μέσο όρο θα κυμανθούν στα επίπεδα των 170 ευρώ.

Οι μειώσεις αυτές θα επηρεάσουν το συντάξιμο εισόδημα περίπου 1.600.000 συνταξιούχων, που είναι όσοι… γλιτώνουν το πετσόκομμα από την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς. To επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται πραγματικά καυτό, καθώς η συνεχής υποχωρητικότητα της κυβέρνησης έχει ανοίξει την όρεξη για τα καλά στους διεθνείς τοκογλύφους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-meiwsh-suntajewn-apaitoun-oi-diethneis-tokoglufoi#ixzz4OwVxxbSj

Exit mobile version