Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η αντεπίθεση των τζιχαντιστών στο Χαλέπι απέτυχε παταγωδώς

Η αντεπίθεση των τζιχαντιστών στο Χαλέπι απέτυχε παταγωδώς

Η πολυδιαφημισμένη από τα σιωνιστικά μέσα ενημέρωσης αντεπίθεση των ισλαμοσυμμοριτών στο Χαλέπι απέτυχε να ανακόψει την προέλαση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, οι οποίες κατάφεραν τελικά να κρατήσουν όλες τις θέσεις τους στα περίχωρα της πόλης και κυρίως στις ανατολικές συνοικίες αυτής.

Περίπου 16.000 τζιχαντιστές με αμερικανικής κατασκευής όπλα προσπάθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης «Μεγάλο Έπος του Χαλεπίου» να υπερισχύσουν των δυνάμεων του Άσαντ και των Ιρανών και Κούρδων πολιτοφυλάκων. Οι πολυήμερες μάχες ουσιαστικά έληξαν με καταστροφική αποτυχία για τους μισθοφόρους των ΗΠΑ.

Όπως δήλωσαν στρατιωτικές πηγές της Ρωσίας η επίθεση των 16.000 τζιχαντιστών στο Χαλέπι ήταν η μεγαλύτερη επίθεση ισλαμοσυμμοριτών εναντίον δυνάμεων της Δαμασκού από την αρχή της κρίσης στην Συρία το 2011.

Οι ισλαμοσυμμορίτες στις επιθέσεις τους χρησιμοποίησαν αυτοκίνητα με βομβιστές αυτοκτονίας, αλλά ο συριακός στρατός κατάφερε να εξουδετερώσει τους επιτιθέμενους προτού προσεγγίσουν τις θέσεις του.

Οι ισχυρισμοί των ισλαμοσυμμοριτών περί προόδου της στρατιωτικής τους επιχείρησης σε δυο μεγάλα οικιστικά συγκροτήματα στο νοτιοδυτικό Χαλέπι είναι ανακριβείς και οι σχετικές αναφορές χαρακτηρίζονται από συριακές πηγές ως προπαγάνδα προερχόμενη από ιστότοπους των τζιχαντιστών.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Συρίας, οι συγκρούσεις στο Χαλέπι θα τελειώσουν εντός 10 ημερών με νίκη των κυβερνητικών δυνάμεων και των συμμάχων τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-antepithesh-twn-tzichantistwn-sto-chalepi-apetuche-patagwdws#ixzz4OwWAgfli

Exit mobile version