Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έτοιμοι να υποδεχθούν με όλες τις τιμές τον Μπαράκ Ομπάμα οι «yes men» της Αριστεράς

Έτοιμοι να υποδεχθούν με όλες τις τιμές τον Μπαράκ Ομπάμα οι «yes men» της Αριστεράς

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ “ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ” ΣΤΟ… “WELCOME MR. OBAMA”

Μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει η πανηγυρική στάση της αμερικανόδουλης κυβέρνησης σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα, η οποία σύμφωνα με τους ίδιους, προσδίδει ρόλο που αναβαθμίζει τη χώρα σε όλα τα επίπεδα και την ανάγει σε υπολογίσιμο παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή. Πέραν των μέτρων ασφαλείας που αναμένονται να είναι δρακόντεια, εικόνα που έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις διακηρύξεις των αριστεριστών και σημερινών υπουργών της κυβέρνησης που έκαναν λόγο για κατάργηση της αστυνομοκρατίας και περιορισμό του ρόλου των αρχών για χατίρι των… ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αυτό που αξίζει να σχολιαστεί είναι η ατζέντα που θα συζητηθεί τις ημέρες εκείνες και τα όποια οφέλη προκύψουν από την επίσκεψη αυτή.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, έχοντας αρχικά απομονωθεί σε ένα περιθώριο στο οποίο εγκλωβίστηκε εξαιτίας των μνημονιακών επιλογών της, τώρα ελπίζει σε διευθέτηση ζητημάτων που έχουν να κάνουν με το λαθρομεταναστευτικό, τη βιωσιμότητα του χρέους και το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του, την τακτοποίηση εθνικών θεμάτων που αποτελούν ανοιχτές πληγές (Κυπριακό, Μακεδονικό κλπ) κι άλλα συναφή, επί των οποίων είναι απροετοίμαστη και βαδίζει χωρίς σχέδιο και εθνικό όραμα. Κατ’ αυτή την έννοια είναι παραπάνω από αναμενόμενο να βαφτίσει ως στρατηγική νίκη την υιοθέτηση όλων των εντολών του αμερικανικού παράγοντα, υπενθυμίζοντας μας απλώς το πόσο εξαρτημένη και προσκολλημένη είναι στο αμερικανικό άρμα.

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση υποδέχεται ως σωτήρα τον υπαίτιο της καταστροφής της χώρας, καθώς σε όλα τα προαναφερθέντα ζητήματα η Αμερική -και γενικότερα όλοι οι «σύμμαχοι»- υιοθέτησε από ουδέτερη ως επιζήμια στάση, υποβαθμίζοντας την Ελλάδα σε μια αποικία χρέους. Ας πάρουμε ενδεικτικά τις «παραινέσεις» της Αμερικής προς την Ελλάδα για τα ως άνω ζητήματα: Στα εθνικά θέματα πιέζει για επίλυση του Κυπριακού και του Μακεδονικού ζητήματος με την υιοθέτηση των ανιστόρητων αιτιάσεων των Τούρκων και Σκοπιανών αντίστοιχα, δηλαδή την άνευ όρων παραχώρηση εδαφών, κυριαρχίας και της ιστορίας μας προς τους ξένους επίβουλους.

Στο ζήτημα της οικονομίας η Αμερική φρόντισε από το 2008 ώστε να μετακυλήσει όλα τα τοξικά ομόλογα της δικής της τραπεζικής κρίσης στην Ευρώπη, γεγονός που αποτέλεσε την απαρχή της δήθεν αναγκαιότητας για ένταξη της χώρας στον μηχανισμό στήριξης και την υποδούλωση στο ΔΝΤ.

Εις ό,τι αφορά το ελληνικό εξωτερικό χρέος και την αναδιάρθρωση του η Αμερική απλώς εκφράζει τις… ευχές της για διευθέτηση του ζητήματος χωρίς να προβαίνει σε έμπρακτες ενέργειες στήριξης, αφού μια οικονομικά εξαρτημένη και χρεοκοπημένη χώρα είναι ο καλύτερος σύμμαχος και πιο πρόθυμος «εταίρος» να ασκήσει την πολιτική που θα της υποδείξουν.

Στο λαθρομεταναστευτικό, που άπτεται της εθνικής ασφάλειας και της κυριαρχίας της χώρας, η Αμερική επικαλείται «ανθρωπιστικούς νόμους» και λόγους που στην ουσία καταργούν την έννοια των συνόρων και εξαναγκάζουν την Ελλάδα σε υποδοχή εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, την ίδια στιγμή που αυτή ανενόχλητη συνεχίζει τις πολεμικές τις επιχειρήσεις στη Μ. Ανατολή, ανατροφοδοτώντας τη χώρα μας με επιπλέον λαθρομεταναστευτικές ροές.

Τέλος, αυτό που πρέπει να καταδειχθεί μέσα από την απύθμενη υποκρισία που κρύβεται πίσω από τις τυμπανοκρουσίες της μνημονιακής συγκυβέρνησης για την «τιμή» που μας κάνει ο «πλανητάρχης» να μας επισκεφτεί είναι η πλήρης μεταστροφή των δήθεν επαναστατών της αριστεράς σε «yes men» και λακέδες του αμερικανικού παράγοντα, αφού χωρίς καμία αιδώ διανύουν με άνεση την ανώμαλη τροχιά της μετατόπισης από το «φονιάδες των λαών» στο «ανήκωμεν εις την Δύσιν» και στο «welcome mr. Obama»!

Ματθαιόπουλος Αρτέμης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/etoimoi-na-upodechthoun-me-oles-tis-times-ton-mparak-ompama-oi-yes-men-ths#ixzz4OynqooSF

Exit mobile version