Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι Ρωσικές αρχές έβαλαν «λουκέτο» στα γραφεία της Διεθνούς Αμνησ(τ)ίας στην Μόσχα

Οι Ρωσικές αρχές έβαλαν «λουκέτο» στα γραφεία της Διεθνούς Αμνησ(τ)ίας στην Μόσχα

Οι ρωσικές αρχές προχώρησαν άμεσα σε κλείσιμο των γραφείων της Διεθνούς Αμνηστίας (ή Διεθνούς Αμνησίας, για τους γνωρίζοντες καλύτερα τα πράγματα) στην Μόσχα. Σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνησ(τ)ία, η οποία στεγαζόταν σ΄αυτά τα γραφεία για 20 χρόνια, αναφέρει ότι οι κλειδαριές έχουν αλλάξει, η παροχή ρεύματος έχει διακοπεί και το τηλέφωνο της υπηρεσίας που υποτίθεται ότι θα δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις για την κίνηση των αρχών δεν απαντά.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι «δεν έχει απολύτως καμία πληροφορία για το θέμα» και ότι «πρώτη φορά ακούει να γίνεται λόγος για κάτι τέτοιο». Το γραφείο της Μόσχας είναι το μοναδικό γραφείο της Διεθνούς Αμνησ(τ)ίας στη Ρωσία.

Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις τελούν υπό όλο και περισσότερο σκληρό έλεγχο στη Ρωσία. Από το 2012, νόμος υποχρεώνει τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση από το εξωτερικό και έχουν «πολιτική δραστηριότητα» να καταγράφονται ως «ξένοι πράκτορες».

Από τον Μάιο, νέος νόμος εφαρμόζεται κατά των διεθνών οργανώσεων. Επιτρέπει το κλείσιμο χωρίς δικαστική απόφαση ξένης οργάνωσης που απειλεί την «εθνική ασφάλεια» ή τα «συνταγματικά θεμέλια» της Ρωσίας και το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών.

Καταλαβαίνουμε την «αγανάκτηση» όχι μόνο των υπευθύνων της Διεθνούς Αμνησ(τ)ίας στην Ρωσία, αλλά και των άλλων τύπων σε διάφορες χώρες, που με το κόλπο των ΜΚΟ από την μία γεμίζουν τις τσέπες τους και από την άλλη φροντίζουν να ροκανίζουν τα θεμέλια των Εθνών στα οποία δραστηριοποιούνται.

Στην Ρωσία όχι μόνο έκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες τα γραφεία κάποιων που ήθελαν να λειτουργούν κρατικοδίαιτα, αλλά με νόμο που ψηφίστηκε το 2012 χαρακτηρίζουν όπως τους αρμόζει όσους λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση από το εξωτερικό και εκπροσωπούν ξένα συμφέροντα. Ιδιαίτερα στην Χώρα μας αρκετοί είναι αυτοί από διάφορες ΜΚΟ που θα τεθούν «αλληλέγγυοι» στην Διεθνή Αμνησ(τ)ία για ευνόητους λόγους

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-rwsikes-arches-ebalan-louketo-sta-grafeia-ths-diethnous-amnhstias-sthn-m#ixzz4OzDehkVR

Exit mobile version