Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι του Βροντάδου Χίου κατά της κατασκευής “hot spot” στην περιοχή τους – ΒΙΝΤΕΟ

Για μια ακόμα φορά, η συγκυβέρνηση του κομμουνιστή Τσίπρα και του συνοδοιπόρου του Καμμένου αποφασίζουν και διατάσσουν τη δημιουργία ενδιάμεσου προαναχωρησιακού κέντρου στο Μερσινίδι της Χίου με σκοπό τη μεταφορά των παραβατικών λαθρομεταναστών στην περιοχή, αγνοώντας τις θελήσεις της τοπικής κοινωνίας, της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου, του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου και της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα.

Έτσι, απαξιώντας έστω να ενημερώσουν τους κατοίκους, συνεργεία του αναδόχου ξεκίνησαν τις εργασίες, με το έτσι θέλω! Μάλιστα, ο χώρος είναι της Ιεράς Μονής Μερσινιδίου, με εκπροσώπους της οποίας είχε υπογραφεί σύμβαση παραχώρησης, αλλά με τον όρο να ενημερώνεται και να συναινεί η Μονή με τις όποιες αλλαγές χρήσης αποφασίζονται, κάτι που δεν συνέβη.

Μην έχοντας άλλη επιλογή, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής απέκλεισαν την πρόσβαση στον χώρο, δηλώνοντας ότι δεν θα επιτρέψουν τη δημιουργία τέτοιου κέντρου στον τόπο τους!

Τελικά έπειτα από την κινητοποίηση των κατοίκων, η Μονή κατάφερε να εξασφαλίσει την προσωρινή διακοπή των εργασιών λαμβάνοντας δικάσιμο για τις 22 Νοεμβρίου οπότε και θα κριθεί η τύχη του ενδιάμεσου προαναχωρησιακού κέντρου.

Εθνικισμός.net

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/jeshkwthhkan-oi-katoikoi-ths-brontadou-chiou-kata-ths-kataskeuhs-hot-spot-s#ixzz4P3sWOGll

Exit mobile version