Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΤΊΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΉΡΩΕΣ ΣΤΡΑΤΙΏΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΈΡΑ ΤΟΥΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΆΡΧΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΈΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ!

img_6663

Σήμερα Κυριακή 6 Νοεμβρίου, στην αίθουσα του Ιερου Ναού Αναλήψεως στη Διασταύρωση της Ραφήνας, και υπο την αιγίδα του Συλλόγου «ΕΝΟΤΗΤΑ» Διασταύρωσης Ραφήνας, παρουσιάστηκε το βιβλίο «Το Χρονικό της Μάχης της ΕΛΔΥΚ 14-16/8/1974» του τελευταίου στρατοπεδάρχη της, ταξίαρχου ε.α. Παναγιώτη Σταυρουλόπουλου. Τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε ο επιμελητής της έκδοσης Κώστας Δημητριάδης.

Ο συμπολίτης μας , αγνός πατριώτης και και σεμνός αξιωματικός Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος , μας συγκίνησε αποδίδοντας  φόρο τιμής στα ζώντα αλλά και «αθάνατα» παιδιά του, τους στρατιώτες του, τα παλληκάρια του, που πολέμησαν μαζί του σαν λιοντάρια σε μια άνιση μάχη με τους Τούρκους κατακτητές και εγκαταλειμμένοι από την ηγεσία τους.

Στην εκδήλωση καλωσόρισε τους προσκεκλημένους ο Πρόεδρος της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» Γιάννης Ξουρίκης, ενώ  χαιρετισμό απεύθυναν  , συγγενείς αγνοουμένων αναφερόμενοι στο δράμα των αγνοουμένων και στην κρατική αναλγησία γι’ αυτό το ανθρωπιστικό θέμα.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Οπλιτών που υπηρέτησαν στην ΕΛΔΥΚ που αναφέρθηκε   συγκινημένος στην θυσία των Στρατιωτών της ΕΛΔΥΚ αλλά και την προσφορά του ταξίαρχου Σταυρουλόπουλου. στην μαρτυρική μεγαλόνησο Κύπρο.

Ομιλητής επίσης ήταν  ο Ιωάννης Κακολύρης, συγγραφέας και τέως αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (προερχόμενος απο την Πολεμική Αεροπορία)  που αναφέρθηκε στα λάθη και τις παραλείψεις της τότε πολιτικο-στρατιωτικής ηγεσίας

Στην συνέχεια το λόγο έλαβε ο  επιμελητής της έκδοσης Κώστας Δημητριάδης αναφέρθηκε στην καταγραφή της ζώσας μαρτυρίας του ταξίαρχου Σταυρουλόπουλου και επισήμανε στοιχεία της μάχης των δυο τελευταίων ημερών του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ.

Στο τέλος ο ηρωικός διοικητής Ταξίαρχος – πατέρας όπως τον αποκαλούν οι στρατιώτες που υπηρέτησαν υπο τας διαταγάς του – Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος με δάκρυα στα μάτια και βαθιά συγκινημένος μίλησε για την μάχη, τους στρατιώτες του, την εγκατάλειψη από την ηγεσία, αλλά και την μεγάλη προσπάθεια να κρατήσει τόσο το στρατόπεδο ώστε να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων, αλλά και να σώσει τους στρατιώτες – παιδιά του.

Κλείνοντας η εκδήλωση , όλοι οι παριστάμενοι έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γεν. Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Μιχαλολιάκος, οι Βουλευτές της Περιφέρειας Κ. Κατσίκης, Η. Κασιδιάρης, Π, Ηλιόπουλος, Π. Γερμενής, Ε. Ζαρούλια, ο π. Αντιδήμαρχος Ραφήνας Σ. Κάρλος και πολλοί κάτοικοι από την Διασταύρωση Ραφήνας.

πηγή

Exit mobile version