Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνεχίζεται η προέλαση του Ιρακινού στρατού προς την Μοσούλη – Σφοδρές μάχες με τους τζιχαντιστές ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζεται η προέλαση του Ιρακινού στρατού προς την Μοσούλη - Σφοδρές μάχες με τους τζιχαντιστές ΒΙΝΤΕΟ

Την πόλη Χαμάμ Αλ Αλίλ, στα περίχωρα της Μοσούλης ελέγχει πλέον ο ιρακινός στρατός.

Ύστερα από σφοδρές μάχες και ισχυρή αντίσταση από τους τζιχαντιστές τελικά εκείνοι εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κι ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους στην Μοσούλη, όπου θα δοθεί η ύστατη μάχη.

Ο ιρακινός στρατός απέχει περίπου 12 χιλιόμετρα από το κέντρο της Μοσούλης και βρίσκεται ήδη πολύ κοντά στο αεροδρόμιο, που είναι κτισμένο στα περίχωρά της. Ταυτόχρονα ένας σημαντικός αριθμός κατοίκων της ευρύτερης περιοχής εγκαταλείπει τις εστίες τους καθώς οι μάχες γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες για εκείνους.

Εκατοντάδες Ιρακινοί φτάνουν καθημερινά στο στρατόπεδο μεταναστών Κάζερ, την ώρα που οι επιχειρήσεις για την ανακατάληψη της Μοσούλης από τον Ιρακινό και Κουρδικό στρατό κορυφώνονται.

Στο πεδίο της μάχης, ο Ιρακινός στρατός έχει επικεντρώσει τις δυνάμεις τους στην περιοχή Χμάμ αλ Αλίλ που βρίσκεται 15 περίπου χλμ νότια της Μοσούλης, έχοντας απέναντί του 70 μαχητές του ΙΚΙΛ, σύμφωνα με τον διοικητή των επιχειρήσεων. Ο στρατηγός Νάτζμ αλ Τζαμπούρι, δήλωσε πως η επιχείρηση συνεχίζεται με κάποιους από τους τζιχαντιστές να υπαναχωρούν.

Οι ειδικές δυνάμεις του ιρακινού στρατού, που εισήλθαν πιο βαθιά στη Μοσούλη την Παρασκευή αναγκάστηκαν πάντως να υποχωρήσουν μερικώς μπροστά στην «ισχυρή αντίσταση» των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Την ίδια ώρα, οι αεροπορικές συμμαχικές επιδρομές εντείνονται τις τελευταίες δύο ημέρες προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για την τελική επιχείρηση στη Μοσούλη.

Οι τζιχαντιστές μάχονται με όλες τις δυνάμεις τους να κρατήσουν τη στρατηγικής σημασίας πόλη

Απώλειες καταγράφει ο ιρακινός στρατός στην μάχη για την ανακατάληψη της Μοσούλης από τα χέρια των τζιχαντιστών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι στρατιώτες που έχουν χάσει τη ζωή τους ανέρχονται σε τουλάχιστον 30, ενώ τουλάχιστον άλλοι 50 έχουν τραυματιστεί, καθώς η αντίσταση που προβάλλουν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με τοπικά δίκτυα ενημέρωσης, η μάχη διεξάγεται τόσο στον ανατολικό, όσο και στον δυτικό τομέα. Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν τους άοπλους που έχουν εγκλωβιστεί στην πόλη ως ασπίδα, γεγονός που εμποδίζει την εκδήλωση των σχεδίων του ιρακινού στρατού.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sunechizetai-h-proelash-tou-irakinou-stratou-pros-thn-mosoulh-sfodres-mache#ixzz4PHMYyZXq

Exit mobile version