Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε κατάσταση διάλυσης το κλεφτο-Πασόκ: Ο Βενιζέλος ανοιχτά εναντίον της Φώφης

Σε κατάσταση διάλυσης το κλεφτο-Πασόκ: Ο Βενιζέλος ανοιχτά εναντίον της Φώφης

Εικόνες διάλυσης επικρατούν στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ο πρώην «Ντούτσε» του αποκόμματος Βαγγέλης Βενιζέλος οδηγείται σε ανοιχτή ρήξη με τη νυν ηγεσία, από την στιγμή που αυτή έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τον Τζέφρυ, με ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του πρώην πρωθυπουργού στο κόμμα.

Όλα αυτά είναι ενδεικτικά της απελπισίας στην οποία βρίσκεται η Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζυγίζει ήδη αν θα πρέπει να μείνει έρμαιο των προσωρινών στρατηγικών του Βενιζέλου ή αν θα αποδεχτεί να φορτωθεί τις αμαρτίες της μνημονιακής διακυβέρνησης του Παπανδρέου. Η κόντρα που υποβόσκει εδώ και αρκετό καιρό αναδείχθηκε την Παρασκευή και μετά τη στάση που κράτησε το ΠΑΣΟΚ στις τροπολογίες του Νίκου Παππά.

Ο Βενιζέλος εξέφρασε την αντίθεσή του με τη στάση του «ναι», λέγοντας ότι, αν γινόταν ονομαστική ψηφοφορία εκείνος θα ψήφιζε «όχι» και επιτέθηκε στην ηγεσία του κόμματος, χαρακτηρίζοντας πλάνη το «αν κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να ψηφίζουμε τις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. για να δείχνουμε ότι διαφοροποιούμαστε από τη Ν.Δ.» Η απάντηση ήρθε από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Παύλο Χρηστίδη, ο οποίος υπενθύμισε στον Βενιζέλο ότι συγκλήθηκε το συντονιστικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και αποφασίστηκε από τους βουλευτές η στάση του κόμματος, αλλά «ο κ. Βενιζέλος δεν προσήλθε».

Από τη Χαριλάου Τρικούπη σχετίζουν τα πυρά του Βενιζέλου με τη συνάντηση που πιθανώς θα έχει το επόμενο διάστημα η Φώφη Γεννηματά με τον Γιώργο Παπανδρέου. Προς επίρρωσιν αυτού, ανέφεραν την επίθεση του Βενιζέλου στον Γ. Παπανδρέου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι, αν επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος θα παραιτηθεί. «Υπάρχουν ζητήματα αξιοπρέπειας, ήθους, ιστορίας και αξιακής συνείδησης, τα οποία για μένα είναι πρωταρχικής σημασίας» είπε ο Ευ. Βενιζέλος με νόημα, ίσως έχοντας στο μυαλό του ήδη τις επόμενες κινήσεις εκτός ΠΑΣΟΚ.

Η απάντηση ήρθε από το μόρφωμα του ΚΙΔΗΣΟ, με την επανάληψη των κατηγοριών εις βάρος του Βενιζέλου ότι έριξε την κυβέρνηση Παπανδρέου. «Η Ιστορία κατέγραψε πως μια κυβέρνηση του 45% και ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός οδηγήθηκαν σε ανατροπή» και «…η Ιστορία δεν ξαναγράφεται κατά τις θελήσεις, τις επιδιώξεις ή τις ύστερες βολικές θεωρήσεις του καθενός».

«Ντούτσε» εναντίον Τζέφρυ, λοιπόν, με το «απόλυτο τίποτα» της εγχώριας συστημικής πολιτικής σκηνής Φώφη Γεννηματά (η οποία χωρίς «ότο κιου» αδυνατεί να αρθρώσει αξιοπρεπώς έστω και μια πρόταση» να βλέπει το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ να βουλιάζει ακόμη περισσότερο μέσα στην ηθική και πολιτική ανυποληψία του, χωρίς η ίδια να μπορεί να κάνει το παραμικρό για να αλλάξει, έστω και ελάχιστα, την τόσο τραγική θέση αυτού του σχηματισμού που έκλινε σ ’όλες τις πτώσεις την λέξη κλέφτης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/se-katastash-dialushs-to-pasok.-o-benizelos-anoichta-enantion-ths-gennhmata#ixzz4PMgCe2JA

Exit mobile version