Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η προδοσία του Κυπριακού Ελληνισμού προχωρά: Διαπραγματεύσεις στην Ελβετία με τους κατακτητές από τον Ανα(ν)στασιάδη

Η προδοσία του Κυπριακού Ελληνισμού προχωρά: Διαπραγματεύσεις στην Ελβετία με τους κατακτητές από τον Ανα(ν)στασιάδη

Απόλυτη ταύτιση στην προδοσία από ΝΔ, Σύριζα, ΚΚΕ και λοιπό «δημοκρατικό τόξο»

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από το καλοκαίρι του 1974 και την εισβολή των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων στο νησί, που είχε ως αποτέλεσμα νεκρούς, αγνοούμενους και απώλεια πάτριου εδάφους μας.

Αφορμή είχε αποτελέσει η έκκληση ενός πολιτικάντη που μετονομάστηκε σε «Εθνάρχη», προκειμένου να εισβάλλουν οι τούρκοι στο νησί της Αφροδίτης. Είχαν προηγηθεί οι προδοτικές Συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου, οι οποίες όριζαν ως εγγυήτριες δυνάμεις την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα και οι οποίες χρησιμοποιήθησαν ως προκάλλυμα για τις τουρκικές εισβολές και τον εξοπλισμό με οπλισμό των τούρκων που βρίσκονταν στην Κύπρο.

Εν έτει 2016, σύσσωμο το πολιτικό σύστημα σε Ελλάδα και Κύπρο στηρίζει την συνέχιση των διαπραγματεύσεων επί μίας «λύσεως» που οδηγεί σε τουρκοποίηση του νησιού και νομιμοποίηση του εισβολέα. Επί μίας λύσεως που είχε απορρίψει μετά βδελυγμίας ο Κυπριακός Ελληνισμός, αλλά επανέρχεται και πάλι διότι αποτελεί επιθυμία των νατοϊκών «συμμάχων» μας. Επί μίας “λύσεως” την οποία συζητάνε αυτή την ώρα στο Mont Pelerin της Ελβετίας ο Ανα(ν)στασιάδης με τον Ακιντζί, παρουσία του γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

Η Κύπρος είναι Ελλάδα, αλλά οι πολιτικάντηδες ονειρεύονται «Διζωνικές Δικοινωτικές Ομοσπονδίες» που τους επιβάλλουν οι διεθνείς τοκογλύφοι ώστε να προχωρήσουν τις «μπίζνες» της εξόρυξης των υδρογονανθράκων που βρίσκονται εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Ο Σύριζα σε πρόσφατο δελτίο τύπου του δήλωνε «την προσήλωσή του στην πάγια θέση της κυπριακής και της ελληνικής Αριστεράς για λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο μιας Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του σε κυπριακό μέσο, λίγο πριν δήλωνε: «Η λύση, όπως ήδη ανέφερα, πρέπει να θεραπεύσει πλήρως την κατάφορη αδικία της παράνομης κατοχής. Να εξασφαλίσει με δίκαιο, βιώσιμο και λειτουργικό τρόπο την ειρηνική συνύπαρξη ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων σε ένα ομόσπονδο κράτος με μια νομική προσωπικότητα, μια ιθαγένεια και μια κυριαρχία

Μπορεί να δεi κάποιος ότι ο Σύριζα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο θέμα του Κυπριακού έχουν ακόμα και την ίδια ρητορεία. Τις ίδιες λέξεις για να ονοματίσουν την τουρκοποίηση του νησιού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης από την πλευρά του υπήρξε πιο… μοντέρνος, απλώς χειροκροτώντας μέσω κοινωνικών δικτύων τις διαπραγματεύσεις, γράφοντας: «Το νέφος με τα πολιτικά συμβόλαια θανάτου των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τα παζάρια με τα κανάλια, μας κρύβουν το τοπίο. Στο Μοντ Πελερέν της Ελβετίας ξεκίνησαν οι κρίσιμες διαβουλεύσεις του Νίκου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί. Είναι μάλλον η τελευταία ευκαιρία για την επίλυση του ΚυπριακούΟ Πρόεδρος της Κύπρου πρόσφατα μου είχε πει “καλύτερα να είμαι ωφέλιμος, παρά ευχάριστος”. Είμαι μαζί του. Είμαστε μαζί τους. Οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι δεν πρέπει να αποδεχθούν αυτό που ζουν ως τετελεσμένο. Πρέπει να γκρεμίσουν τα τείχη. Η ιστορία θα είναι καλή μαζί τους αν τολμήσουν, γιατί η ιστορία είναι με τους χρήσιμους, όχι με τους ευχάριστους.»

Το ΚΚΕ από την δική του πλευρά, μετά από άκρατη και ανούσια πολυλογία, απλώς παπαγάλισε τα όσα λέει ο Σύριζα και η Νέα Δημοκρατία. Σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα από τον τόμο που ονόμασαν απόφαση της Κ.Ε. του ΚΚΕ:

«Το ΚΚΕ θεωρεί πως η πάλη της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων πρέπει να κατευθύνεται στο στόχο για μια Κύπρο στην οποία αφέντης θα είναι ο λαός της, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι, Λατίνοι και Μαρωνίτες. Μια Κύπρος Ενιαία, Ανεξάρτητη, με Μία και Μόνη Κυριαρχία, μια Ιθαγένεια και Διεθνή Προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες.»

Όλους αυτούς τους ενώνουν τα κέρδη που θα εισπράξουν οι μεγάλες εταιρείες των διεθνών τοκογλύφων από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Όμως η λύση της «διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας» που ευλογείται από τα άνομα συμφέροντα των πολυεθνικών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Αίμα των Ηρώων και τα δάκρυα των συγγενών των Αγνοούμενων. Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα χιλιάδες χρόνια Ελληνικής Ιστορίας της νήσου.

Η Θέση της Χρυσής Αυγής: «Εφαρμογή του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος – Κύπρου, που σε συνδυασμό με τις εφαπτόμενες ΑΟΖ των δύο κρατών, θα ισοδυναμεί με de facto Ένωση της νήσου με την Ελλάδα. Σήμερα που το φυσικό αέριο της κυπριακής ΑΟΖ βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, θα έπρεπε η Ελλάς – και όχι το Ισραήλ – να είναι η εγγυήτρια δύναμη για την ακεραιότητα της Κύπρου. Τα ελληνικά F-16 και όχι τα εβραϊκά f-15 να σταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Πάφου. Άλλωστε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της λεκάνης του Ηροδότου, ως φυσική συνέχεια των κυπριακών κοιτασμάτων, θέτουν ως άμεση ανάγκη τη δημιουργία ελληνοκυπριακού ενεργειακού αγωγού με προορισμό την ευρωπαϊκή αγορά.»

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-prodosia-tou-kupriakou-ellhnismou-prochwra-diapragmateuseis-sthn-elbetia#ixzz4PQyMnwVt

Exit mobile version