Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Ισλαμικό τόξο”: Ο Ερντογάν δώρισε τις στολές των αλβανών αστυνομικών!

Οι προσπάθειες του Ερντογάν και της Τουρκίας για αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας και την εξάπλωση του ισλαμισμού στα Βαλκάνια περνάνε ακόμη και μέσα από… δωρεές αστυνομικών στολών στην Αλβανία!

Μιλώντας κατά την τελετή παρουσίασης της στολής της αστυνομίας χθες στα Τίρανα, ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα απηύθυνε δημόσιες ευχαριστίες στον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν “για την στήριξη σε αυτό το έργο”! Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα, οι νέες στολές της αστυνομίας είναι πανομοιότυπες με αυτές της τουρκικής αστυνομίας και κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα έξοδα τα κάλυψε με ειδικά “κονδύλια” ο Ερντογάν, στο πλαίσιο της δημιουργίας δορυφόρων που θα δημιουργούν προβλήματα στην Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την περίεργη σχέση είχε καταγγείλει χωρίς να κατονομάσει την Άγκυρα ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα. Συγκεκριμένα, ο Μπερίσα είχε δηλώσει πριν από μερικές εβδομάδες για πρώτη φορά δημοσίως ότι “η συμφωνία για τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας με την Ελλάδα απέτυχε μετά την παρέμβαση ενός τρίτου παράγοντα”. “Θέλω να πω στους Αλβανούς ότι σύντομα θα καταλάβουν τα συμφέροντα ποιων εξυπηρετήσατε και σας το δηλώνω με απόλυτη πεποίθηση ότι το κάνατε για λογαριασμό τρίτου παράγοντα. Η Ιστορία θα το αποδείξει” είχε υποστηρίξει ο Σαλί Μπερίσα, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση του Έντι Ράμα.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, η κυβέρνηση του οποίου υπέγραψε την συμφωνία για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα το 2009, δεν διευκρίνισε όμως ποιος είναι ο τρίτος παράγοντας, αλλά συχνά στα μέσα ενημέρωσης κυκλοφορούσαν πληροφορίες ότι πίσω από την αποτυχία της συμφωνίας, την οποία απέρριψε το Συνταγματικό Δικαστήριο, βρίσκεται η Τουρκία.

Μπορεί ο Μπερίσα για τους δικούς του λόγους κομματικής αντιπαράθεσης με τον Ράμα να τα λέει όλα αυτά, σημασία όμως έχει ότι έστω και από την μορφή αντιπαράθεσης βγαίνει προς τα έξω η αλήθεια, η οποία έχει να κάνει με έναν ακόμη τρόπο άσκησης της επεκτατικής πολιτικής στα Βαλκάνια του Ερντογάν και της Τουρκίας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/epektash-tou-tourkikou-imperialismou-kai-sthn-albania.-o-erntogan-dwrise-ti#ixzz4PSE5SXyF

Exit mobile version