Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Ντ.Τραμπ κερδίζει τις κρίσιμες πολιτείες και γίνεται ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ – 244-209 οι εκλέκτορες

Προβάδισμα ΤραμπΜετά από μια νύχτα θρίλερ οι αμερικανοί μπορούν να ελπίζουν πως “θα πάρουν πίσω την πατρίδα τους” αρκεί ο Τράμπ, να τηρήσει τις υποσχέσεις του.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις πολιτείες-κλειδιά της Φλόριντα και της Β. Καρολίνα καταφέροντας ένα πολύ ισχυρό πλήγμα στη Δημοκρατική αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον, μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα.
Η Φλόριντα και οι 29 εκλέκτορές της περνούν συνεπώς και πάλι στους Ρεπουμπλικανούς. Το 2012 στην πολιτεία αυτή είχε επικρατήσει ο Δημοκρατικός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
Οι δηλώσεις του υποψηφίου Τραμπ κατά των Μεξικανών μεταναστών δεν τον εμπόδισαν συνεπώς να κερδίσει σ’ αυτήν τη νοτιοανατολική πολιτεία, όπου η κοινότητα των ισπανόφωνων έχει μαζική παρουσία.
Λίγο βορειότερα, η Βόρεια Καρολίνα και οι 15 εκλέκτορές της περνούν επίσης στον μεγιστάνα των ακινήτων. Η παραλιακή αυτή πολιτεία ήταν ρεπουμπλικανική ήδη κατά την επανεκλογή του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
Η υποψήφια των Δημοκρατικών κέρδισε την πολιτεία της Ουάσινγκτον και τις 12 εκλεκτορικές της ψήφους. Χρειάζονται 270 εκλεκτορικές ψήφοι για να κερδίσει κάποιος υποψήφιος την προεδρία.
Επίσης, ο Τραμπ επικρατεί στην Τζόρτζια, το Ουισκόνσιν και την Αϊόβα, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα.
Με καταμετρημένο το 74% των ψήφων ο Τραμπ συγκεντρώνει στην Τζόρτζια σχεδόν το 54% των ψήφων, έναντι 43% της αντιπάλου του των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Με καταμετρημένο το 88% των ψήφων, ο Τραμπ κερδίζει το 48,43%, έναντι 48,11% της Κλίντον.

ΠΗΓΗ

Exit mobile version