Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παρελθόν ο «δικαιωματάκιας» Παπαϊωάννου, αλλά ο εθνομηδενισμός συνεχίζει να κυβερνά

Παρελθόν ο «δικαιωματάκιας» Παπαϊωάννου, αλλά ο εθνομηδενισμός συνεχίζει να κυβερνά

Φαίνεται ότι το εσωκυβερνητικό ξεκαθάρισμα του Τσίπρα στον πρόσφατο ανασχηματισμό είχε και παράπλευρες απώλειες. Έτσι, λοιπόν, πληροφορηθήκαμε ότι ο γενικός γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο υπουργείο Δικαιοσύνης Κωστής Παπαϊωάννου (γνωστός τόσο για την… σταθερότητά του στις κομματικές του επιλογές όσο και για τον χαρακτηρισμό «δικαιωματάκιας» που του απέδωσε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης) παραιτήθηκε από το πόστο του, ύστερα από την αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως (μας) υπενθυμίζει ο ίδιος στην ανακοίνωση του, κατά την διάρκεια της θητείας του νομοθετήθηκε το σύμφωνο συμβίωσης, ενώ δημιουργήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας και ενισχύθηκε η «αντιρατσιστική» νομοθεσία, ενώ δεν παρέλειψε να (μας) γνωστοποιήσει ότι «το νομοσχέδιο για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου είναι σχεδόν έτοιμο για δημόσια διαβούλευση». Άφησε, ωστόσο, και ορισμένες αιχμές στο τέλος της δήλωσής του. «Κλείνω αυτόν τον κύκλο με τη βεβαιότητα πως στη σημερινή συγκυρία κάθε θεσμική υποχώρηση κοστίζει πολύ ακριβά, είτε αφορά στις σχέσεις κράτους και Εκκλησίας είτε στα θεμελιώδη δικαιώματα των προσφύγων. Όμως η προσπάθεια για την διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι διαρκής. Στην προσπάθεια αυτή θα είμαι παρών» ανέφερε.

Καταρχάς, το γεγονός ότι ένας τέτοιος διακεκριμένος εθνομηδενιστής «μας άδειασε την γωνιά» είναι αναμφίβολα θετικό. Θα είναι, όμως, αποπροσανατολιστικό να μείνουμε στο πρόσωπό του και να αγνοήσουμε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα του εθνομηδενισμού που συνεχίζει να καλύπτει ολόκληρο το κυβερνητικό φάσμα. Θα είναι σαν να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος. Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη με τον τύπο αυτό. Αν, δηλαδή, παραιτήθηκε από μόνος του ή αν η απομάκρυνσή του έχει άλλες παραμέτρους.

Συνηθίζεται κάθε υπουργός να έχει τους «δικούς του» μέσα στο υπουργείο του. Ο Παπαϊωάννου αποτέλεσε, προφανώς, επιλογή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Παρασκευόπουλου και φυσικά ο «δικαιωματάκιας» φρόντισε, εκτός από τον εαυτό του φυσικά, για τον διορισμό τόσο της γυναίκας του στο γραφείο του Παρασκευόπουλου όσο και του αδελφού του σ΄άλλο κυβερνητικό πόστο, όπως είχε γράψει η εφημερίδα «Δημοκρατία» (Αλήθεια, η γυναίκα του και ο αδερφός του παραμένουν ακόμη σε κυβερνητικά πόστα;) πριν από λίγο καιρό.

Ο Κοντονής θέλει να έχει και εκείνους τους «δικούς του», με αποτέλεσμα ο Παπαϊωάννου να δει την πόρτα της εξόδου. Το πού και πώς θα είναι «παρών» ο τύπος αυτός, ο οποίος κατά την διάρκεια της θητείας του άφησε πλούσιο εθνομηδενιστικό έργο και φρόντισε για την ποινικοποίηση ακόμη και της απλά αντίθετης άποψης για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, δεν το ξέρουμε ακόμη. Επί του παρόντος, μας αρκεί ότι δεν έχει θεσμικό πόστο, οπότε οι όποιες «ενέργειές» του με τους υπόλοιπους τύπους που εκφράζουν παρόμοιες περιθωριακές και παρακμιακές απόψεις δεν μας απασχολούν. Δεν θα εκπλαγούμε, όμως, καθόλου, αν τον δούμε ξανά σε κυβερνητικό πόστο, όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με τη ΝΔ την επόμενη φορά. Πέρα από το γεγονός ότι ο ίδιος δεν δείχνει να έχει ηθικό και πολιτικό ενδοιασμό να μεταπηδά από κόμμα σε κόμμα, η νεοφιλελεύθερη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει και μεγάλη διαφορά στην εκφορά του εθνομηδενιστικού και πολυπολιτισμικού λόγου, απ΄αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν ένας κατηγορούμενος για παιδεραστία (Νίκος Γεωργιάδης) συνεχίζει να βρίσκεται (έστω και αθόρυβα) στο επικοινωνιακό επιτελείο του νέου αρχηγού της ΝΔ, οποιαδήποτε άλλη περίπτωση πολιτικής μετάλλαξης και ενσωμάτωσης στο κόμμα αυτό είναι αρκετά πιθανή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/parelthon-o-dikaiwmatakias-papaiwannou-alla-o-ethnomhdenismos-sunechizei-na#ixzz4PXIR0Woo

Exit mobile version