Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα σφαγή στο ΕΚΑΣ με περικοπές έως 40% ετοιμάζει η κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ

Με το καλημέρα η νέα υπουργός Εργασίας θα χρειαστεί να δείξει την απόλυτη προσήλωσή της στην εξυπηρέτηση της μνημονιακής πολιτικής, καθώς περικοπές στο ΕΚΑΣ, που μπορεί να φτάσουν έως και το 40%, θα αναγκαστεί να αποδεχτεί και να υπογράψει η νέα υπουργός Εργασίας. 

Η Αχτσιόγλου καλείται να υπογράψει τουλάχιστον 20 Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία του ΕΦΚΑ από 1/1/17, αλλά και μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτά θεσμοθετήθηκαν με διατάξεις στον νέο ασφαλιστικό νόμο (ν. 4387/2016).

Σύμφωνα με τη μνημονιακή δέσμευση, το ΕΚΑΣ πρέπει να υποχωρήσει κατά 439.000.000 ευρώ για το 2017, ποσό σχεδόν διπλάσιο από τα 230.000.000 ευρώ που περικόπηκαν φέτος και προκάλεσαν απώλεια του συγκεκριμένου επιδόματος για περίπου 166.000 δικαιούχους χαμηλοσυνταξιούχους.

Εάν τηρηθεί η δέσμευση ότι το ΕΚΑΣ δεν θα χαθεί για κανέναν από τους εναπομείναντες δικαιούχους, αυτό σημαίνει ότι τα ποσά που χορηγούνται θα είναι κατά πολύ μικρότερα. Υπολογίζεται ότι η μείωση μπορεί να φτάσει έως και το 40%.

Παράλληλα αναμένονται Υπουργικές Αποφάσεις για τις εισφορές που θα κληθούν να καταβάλλουν από 1/1/17 και μετά οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι.

Είναι ολοφάνερο ότι μιλάμε για μια ακόμη πραγματική σφαγή στο ΕΚΑΣ, την οποία θα υπογράψει με τα χεράκια της η άξια διάδοχος του Κατρούγκαλου στο υπουργείο Εργασίας, ο οποίος δημιούργησε αυτό το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που εξοντώνει επί της ουσίας τους νυν συνταξιούχους και εξαφανίζει κάθε προοπτική σύνταξης για τις επόμενες γενιές.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-sfagh-sto-ekas-me-perikopes-ews-40-etoimazei-h-kubernhsh-suriza-anel#ixzz4Pcyv6Sa9

Exit mobile version