Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανθελληνική στάση από την Κομισιόν: Έπαινοι από τους “ευρωπαίους εταίρους” για την Αλβανία που γκρεμίζει τα σπίτια των Βορειοηπειρωτών

Ανθελληνική στάση από την Κομισιόν: Έπαινοι από τους “ευρωπαίους εταίρους” για την Αλβανία που γκρεμίζει τα σπίτια των Βορειοηπειρωτών

Οι «φιλέλληνες» της Κομισιόν δείχνουν και πάλι τα αισθήματα αγάπης που έχουν για την Πατρίδα μας, μέσα από την προκλητική στάση που κρατούν υπέρ της Αλβανίας, με μια έκθεσή της στην οποία εξαίρουν την γειτονική χώρα.

Οι συντάκτες της προκλητικής έκθεσης, που μεροληπτεί εις βάρος μιας χώρας-μέλους, όπως είναι η Ελλάδα, έκλεισαν τα μάτια, υποχωρώντας προφανώς σε πιέσεις γνωστών ομάδων που έχουν «στρατευτεί» στην υπηρεσία των Αλβανών και αποσιωπώντας τις προκλήσεις και όσα συμβαίνουν στην Χειμάρρα. 

Παράλληλα, οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών εξαίρουν τον… εποικοδομητικό ρόλο της Αλβανίας στην περιφερειακή συνεργασία και τη διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας, αλλά και στη συμμετοχή της σε περιφερειακές πρωτοβουλίες, στις οποίες περιλαμβάνεται και η συνεργασία των δυτικών Βαλκανίων για το Μεταναστευτικό! Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι στην έκθεση δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά σε «ελληνική εθνική μειονότητα».

Ενώ γίνεται ειδική αναφορά σε Ρομά και Αιγυπτίους που ζουν στην Αλβανία, δεν υπάρχει καμία αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες οι Έλληνες μειονοτικοί στη Χειμάρρα και σε άλλες μειονοτικές περιοχές, τα οποία έχουν σχέση τόσο με τα εθνοτικά δικαιώματά τους, όσο και με τις περιουσίες τους.

Είναι ολοφάνερο ότι η Κομισιόν κάνει τα «γλυκά μάτια» στην Αλβανία, την οποία ουσιαστικά όχι μόνο καλύπτει αλλά και επιβραβεύει για την συνεχή προκλητικότητα της σε βάρος της Ελλάδας, καθώς και την συνεχιζόμενη καταπάτηση των εθνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/anthellhnikh-stash-apo-thn-komision-epainoi-apo-tous-eurwpaiou-etairous-gia#ixzz4PhZpPXs6

Exit mobile version