Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άθλιος και επικίνδυνος ο Τσίπρας, παμπόνηρος ο Ερντογάν στις πρώτες του αντιδράσεις για την εκλογή Τραμπ

Άθλιος και επικίνδυνος ο Τσίπρας, παμπόνηρος ο Ερντογάν στις πρώτες του αντιδράσεις για την εκλογή Τραμπ

Ελπίζω να μην μας βρει και αυτό το κακό και γίνει πρόεδρος ο Ντόναλντ Τράμπ στην Αμερική” ευχόταν δημόσια ο Αλέξης Τσίπρας στις 19 Μαρτίου 2016 σε ομιλία του στο συνέδριο «Συμμαχία ενάντια στην λιτότητα για την δημοκρατία στην Ευρώπη (Alliance Against Austerity for Democracy in Europe)» στην Αθήνα. «Ποιός από εσάς θα πίστευε πριν λίγους μήνες ότι σήμερα στις ΗΠΑ το φαβορί για να πάρει το χρίσμα ως υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών θα ήταν ο κ. Τράμπ. Και βεβαίως με όλα όσα σηματοδοτεί αυτή η υποψηφιότητα και με τις ιδέες που εκπροσωπεί και με την απήχηση που βρίσκουν και η απειλή του να είναι πιθανόν πρόεδρος, ελπίζω να μην μας βρει αυτό το κακό, (να είναι ο Τράμπ) πρόεδρος της ηγεμονεύουσας δύναμης χώρας στον πλανήτη», είχε δηλώσει αναλυτικά ο Τσίπρας πιστεύοντας ότι είναι ακόμη πρόεδρος δεκαπενταμελούς συμβουλίου σε κάποιο λύκειο υπό κατάληψη!

Η αθλιότητα και η επικινδυνότητα του νεοφιλελεύθερου αριστερού καταληψία Αλέξη καμάρωνε συμπυκνωμένη μόνο σε λίγα λεπτά ομιλίας. Ομιλίας δημόσιας που τύγχανε μεγάλης προβολής ιδιαίτερα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ελεγχόμενα από την αριστερά. Ομιλίας καταγεγραμμένης, έτσι ώστε να μένει πάντα ως αδιάσειστο πειστήριο της ωμής ανικανότητας του Αλέξη Τσίπρα ως θεματοφύλακα των συμφερόντων της Ελλάδος στην σφαίρα της εξωτερικής πολιτικής.

Η εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας στην Αμερική όμως έκανε πραγματικότητα αυτό ακριβώς που ο Τσίπρας είχε ευχηθεί να μην συμβεί.

Κοντόφθαλμος, άπειρος, ανίκανος και άχρηστος πολιτικός λοιπόν ο Τσίπρας μιας και σίγουρα πειθήνια προωθούσε κάποιο μήνυμα από τα γερμανικά κέντρα εξουσίας που είναι ακόμη σθεναρά αντίθετα στην εκλογή του Τράμπ. Υπενθυμίζουμε ότι το παραπάνω συνέδριο συντελέστηκε με την βοήθεια του δικτύου της ευρωπαϊκής αριστεράς “transform! Europe” όπου εκεί βρίσκουμε και ένα επιφανές στέλεχος του Ιδρύματος “Ρόζα Λούξενμπουργκ – Rosa Luxemburg Stiftung“, την Κορνήλια Χίλτεμπραντ (Cornelia Hildedrandt). Επιβεβαίωση της εχθρότητας των γερμανικών κέντρων εξουσίας προς τον Τράμπ είναι και η πολύ πρόσφατη δήλωση του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ότι η εκλογή του στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις ΗΠΑ.

Όμως ο Τσίπρας απέδειξε την δουλικότητα του στην Γερμανία χωρίς να υπολογίζει την οποιανδήποτε αρνητική εξέλιξη που θα μπορούσαν να έχουν οι δημόσιες δηλώσεις του ιδιαίτερα για θέματα εξωτερικής πολιτικής για την Ελλάδα και ιδιαίτερα σε σχέση της Ελλάδος με την Αμερική.

Ποιο θάρρος θα μπορούσε να έχει πια ο Τσίπρας για να τηλεφωνήσει στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Αμερικής που πριν λίγους μήνες καταδίκαζε την καταλληλότητα του; Περιορίστηκε στο να αποστείλει μια επιστολή με ξερή γλώσσα που συμπεριλάμβανε την επιθυμία για εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδος και ΗΠΑ. Δυστυχώς η σύσφιξη διακρατικών σχέσεων δεν γίνεται με τους παραπάνω τρόπους.

Αντιθέτως ο Ερντογάν είχε το θράσος να είναι από τους πρώτους αρχηγούς κρατών που τηλεφώνησαν στον Τράμπ μετά την εκλογή του εκφράζοντας την επιθυμία της Τουρκίας στην πλήρη αποκατάσταση αλλά και προς μια μελλοντική περίοδο σύσφιξης των σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ. Και με θράσος εννοούμε τις αρκετές δράσεις του Ερντογάν κατά της επικράτησης του Τράμπ, όπως την τεράστια χρηματοδότηση στην Χίλαρυ Κλίντον και την δυσαρέσκεια του Ερντογάν για την επιχειρηματολογία του Τράμπ κατά των μουσουλμάνων, όπως για παράδειγμα όταν τον Ιούλιο του 2015 ο Ερντογάν ζητούσε να αποκαθηλωθεί το όνομα του Τράμπ από τους ουρανοξύστες του στην Κωνσταντινούπολη με αυτήν την αιτιολογία.

Η τουρκική εξωτερική πολιτική όμως δεν έχει… μπέσα, μόνο συμφέροντα! Χωρίς να χάσει χρόνο το καθεστώς Ερντογάν έσπευσε σύσσωμο να υποδεχτεί τον Τράμπ με μια επίθεση φιλίας μέσω δηλώσεων ανωτάτων κρατικών αξιωματούχων που έσπευσαν να χαιρετίσουν την έλευση μιας καλύτερης εποχής στις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας από την απόσταση που είχε πάρει η κυβέρνηση Ομπάμα.

Και τα έντυπα τουρκικά προπαγανδιστικά μέσα, όπως η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet», πήραν γραμμή να επιτεθούν  φιλικά στην νεοεκλεγέντα μελλοντική αμερικανική κυβέρνηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η φιλοξενία δηλώσεων του αντιπρόεδρου των Ρεπουμπλικανών, Μάικ Πενς, που υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι ο πιο σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή και ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα αποκαταστήσει εποικοδομητικά τους δεσμούς της με την Άγκυρα.

Βλέπουμε ότι οι Τούρκοι δρουν πονηρά και έχουν εξασφαλισμένους συμμάχους σε όλη την αμερικανική πολιτική σκηνή. Έκτος του Πενς, και άλλοι ρεπουμπλικάνοι αξιωματούχοι εξέφρασαν την επιθυμία συσφίξεως των σχέσεων με την Τουρκία, όπως ο αντιστράτηγος Μάικλ Φλιν που θεωρείται φαβορί για το υπουργείο Άμυνας.

Η αμερικανική εξωτερική πολιτική προς την Ελλάδα δεν έχει αλλάξει εδώ και εβδομήντα περίπου χρόνια. Η πάγια επιδίωξη των ΗΠΑ για παγκόσμια κυριαρχία και την γεωπολιτική θεωρία που καθιστά την Τουρκία πολύτιμο σύμμαχο της Αμερικής ως γέφυρα προς τον αραβικό κόσμο δεν έχει αλλάξει.

Αλλά με την προσφάτως εξαιρετικά αυξημένη τουρκική προκλητικότητα έναντι της χώρας μας θα πρέπει να αρχίσει να υπάρχει αξιόλογη Ελληνική διπλωματική δραστηριότητα που να αναθερμάνει σημαντικά τις σχέσεις μας με την Αμερική. Και αυτό δεν μπορεί να επιτευχτεί με κυβερνήσεις τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ-ΝΔ που ακολουθούν πιστά τις διαταγές της Γερμανίας και την αφόρητη για τους Έλληνες λιτότητα του ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/athlios-kai-epikindunos-o-tsipras-pamponhros-o-erntogan-stis-prwtes-tous-an#ixzz4Pp17Wvch

Exit mobile version