Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Άξιος» συνεχιστής των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και η σημερινή

Ανέκαθεν στόχος των ευρισκομένων στην υπηρεσία των διεθνών τοκογλύφων εγχώριων ΜΜΕ και πολιτικάντηδων ήταν να εγκλωβίζουν τον Ελληνικό Λαό σε μια μονόδρομη λογική διαχείρισης της μνημονιακής πολιτικής, περιορίζοντας την όποια διαφωνία σε επιμέρους θέματα των Μνημονίων και όχι εξ ολοκλήρου σ’ αυτά. Το εμπειρικό υλικό εξίμιση χρόνων μνημονιακής πορείας δείχνει ξεκάθαρα το πως βαδίζουν τα πράγματα

Κατ’ αρχάς, δεν υφίσταται το δίπολο από την μια πλευρά οι «ευαίσθητες» και «καλές» εγχώριες κυβερνήσεις που ανθίστανται σθεναρά και από την άλλη οι «ανάλγητοι» και «κακοί» δανειστές που πιέζουν συνεχώς. Οι όποιες τριβές μεταξύ τους αφορούν το χρονοδιάγραμμα προώθησης των μέτρων και όχι αυτή καθεαυτή την αντιλαϊκή πολιτική. Είναι γνωστό ότι όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις που πέρασαν αυτά τα εξίμιση χρόνια έχουν απόλυτη ανάγκη να εμφανίζονται ως «σκληρά διαπραγματευόμενες», συχνά και «εκβιαζόμενες», για προφανείς λόγους κομματικής αυτοσυντήρησης και για να μπορούν να δημιουργούν άλλοθι έναντι των ψηφοφόρων τους. 

Γι’ αυτό, όλα θα πρέπει να κρίνονται με βάση το υπαρκτό αποτέλεσμα και όχι τα θεατρικά κόλπα απάτης των εκάστοτε μνημονιακών κυβερνήσεων. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φροντίζει σ’ όλα τα επίπεδα να κινείται στα χνάρια των προκατόχων της«Δεδομένων των συνθηκών, μπορούμε να πούμε ότι αποφύγαμε τα χειρότερα» δήλωσε ο Τσίπρας αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό, θυμίζοντας έτσι τον… αναστεναγμό ανακούφισης του Παπακωνσταντίνου, όταν (επί διακυβέρνησης Τζέφρυ) έλεγε ότι «σώσαμε τον 13ο και τον 14ο μισθό», ή τον Βενιζέλο όταν υποστήριζε ότι «με το PSI πετύχαμε την μεγαλύτερη μείωση χρέους σε όρους καθαρής παρούσας αξίας».

Γιατί πίσω από την «αποφυγή των χειρότερων» προσπαθούσαν επιμελώς να κρύψουν τα εφιαλτικά μέτρα, με τα οποία ξεπουλούσαν την δημόσια περιουσία, τσάκιζαν μισθούς και συντάξεις, έβαζαν αντιλαϊκούς φόρους, διέλυαν την κοινωνική πρόνοια, «κινεζοποιούσαν» στο έπακρο τον Ελληνικό Λαό.

Το γεγονός ότι και ο Τσίπρας επιστρατεύει, επί της ουσίας, το ίδιο επιχείρημα, ενώ παράλληλα ζητά από τους υπουργούς του να σπεύσουν για να κλείσουν το ταχύτερο την δεύτερη αξιολόγηση, γιατί απ’ αυτό εξαρτάται το αν θα ανοίξει «μια χαραμάδα ρεαλιστικής ελπίδας», δεν είναι απλά ένας συμβολισμός απόλυτης πολιτικής υποταγής, αλλά αποτελεί και τρανή απόδειξη ότι οι συριζαίοι ξεπουλούν τα πάντα και τους πάντες αρκεί να παρατείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο την παραμονή τους στην εξουσία. Τίποτε άλλο δεν τους ενδιαφέρει. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ajios-sunechisths-twn-prohgoumenwn-mnhmoniakwn-kubernhsewn-kai-h-shmerinh#ixzz4PzysDTW6

Exit mobile version