Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε κατάσταση διάλυσης το (από)κόμμα του ΠΑΣΟΚ: Έτοιμος για αποχώρηση ο Βενιζέλος

Σε κατάσταση διάλυσης το (από)κόμμα του ΠΑΣΟΚ: Έτοιμος για αποχώρηση ο Βενιζέλος

Ολοένα και πιο κοντά φαίνεται να βρίσκεται το πολιτικό διαζύγιο ανάμεσα στην Γεννηματά και τον Βενιζέλο, καθώς η συνεχής αντιπαράθεση ανάμεσά τους αποκλείει κάθε σκέψη περαιτέρω συνύπαρξης κάτω από την ίδια πολιτική στέγη. Η νέα διαφοροποίηση του πρώην «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ έχει να κάνει με την επίσημη γραμμή που εξέφρασε η νυν επικεφαλής του (από) κόμματος. 

Συγκεκριμένα, η Γεννηματά υπεραμύνθηκε της αυτόνομης πορείας, ενώ ο Βενιζέλος έκανε λόγο για κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας, μη αποκλείοντας και τον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον όμως γίνουν εκλογές και ηττηθεί. Μιλώντας στην πρώτη κοινή συνεδρίαση των Κεντρικών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜ.ΑΡ. και των Κινήσεων Πολιτών  που συμμετέχουν στο μόρφωμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.».

Την ίδια στιγμή όμως και από το ίδιο βήμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε μία εντελώς διαφορετική άποψη, κάτι που, όπως αφήνουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη να διαρρεύσει, τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στην έξοδο.

Ο πρώην αρχικαρεκλάρχης του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι δεν πρέπει να δίνεται η εντύπωση ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ένας παράγοντας αμηχανίας ή αδιεξόδου σε σχέση με το μέλλον, για να σημειώσει, ρίχνοντας καρφιά στη Φώφη Γεννηματά: «Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ακούγοντάς μας ότι για εμάς η μόνη λύση είναι η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης… Εάν η πρότασή μας δεν είναι η αυτοδύναμη κυβέρνηση, πρέπει να πούμε ποια είναι η λύση που θέλουμε».

Καταλήγοντας ο Βενιζέλος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει την συμμετοχή του ηττημένου ΣΥΡΙΖΑ σε μια μετεκλογική κυβέρνηση συνεργασίας όλων των «πραγματικά δημοκρατικών, πραγματικά φιλοευρωπαϊκών και πραγματικά υπεύθυνων δυνάμεων του τόπου». Όταν, μάλιστα, κανείς βλέπει το «Βήμα» να έχει άρθρο το οποίο επί της ουσίας επιτίθεται στην Γεννηματά λέγοντας ότι «το ΠαΣοΚ ούτε ενωμένο προχωρεί ούτε συλλογικές διαδικασίες έχει.

Επιπλέον, υπάρχει και ένα βαθύτερο πρόβλημα που αφορά τη συνολική στρατηγική του κόμματος», καθώς και ότι «Η μετατροπή του ΠαΣοΚ σε ένα περίκλειστο αρχηγικό και αντιδημοκρατικό κόμμα ενοχλεί και προκαλεί αντιδράσεις στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς», καταλαβαίνει ότι εμμέσως πλην σαφώς υποστηρίζει τον Βενιζέλο.

Φαίνεται, λοιπόν, ξεκάθαρα ότι η νυν αυτονόμηση του πρώην «Ντούτσε» Βενιζέλου θα οδηγήσει σε οριστική αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τον ίδιο να μην αποκλείεται να οδηγηθεί σε άμεση σύμπλευση πορείας με τη ΝΔ.    

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/se-katastash-dialushs-to-apokomma-tou-pasok-etoimos-gia-apochwrhsh-o-benize#ixzz4Q0ZPo490

Exit mobile version