Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Την διαγραφή του από την Γεννηματά αναμένει ο Βενιζέλος για να μετακομίσει προς άλλα πολιτικά λημέρια

Την διαγραφή του από την Γεννηματά αναμένει ο Βενιζέλος για να μετακομίσει προς άλλα πολιτικά λημέρια

Σε σχεδόν καθημερινή βάση πλέον ο πρώην «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος φροντίζει να μεγαλώνει την απόσταση που τον χωρίζει από την νυν ηγεσία του (από)κόμματος, με αποτέλεσμα η έξοδός του απ’ αυτό (είτε ως εθελούσια αποχώρηση είτε ως διαγραφή, που είναι και το επικρατέστερο) να μοιάζει ολοένα και πιο πιθανή.

Το νέο χτύπημα που ετοιμάζει ο πρώην αρχικαρεκλάρχης του ΠΑΣΟΚ στην Γεννηματά έρχεται μέσα από την συμμετοχή του στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Παγουλάτου την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου (στο Γκάζι), έχοντας δίπλα του τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Σταύρο Θεοδωράκη, όπου και επέλεξε ως τίτλο όχι αυτόν του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου.

Πρόκειται σαφώς για ένα μήνυμα προς την Φώφη Γεννηματά, μετά τον έντονο διάλογο που είχαν στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το Σάββατο και την σαφή διαφωνία για την πολιτική κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα.

Φέρεται, μάλιστα, ότι ο Βενιζέλος έχει ήδη λάβει τις αποφάσεις του για αποχώρησή του από την Χαριλάου Τρικούπη, ενώ και η Φώφη Γεννηματά δέχεται εισηγήσεις να διαγράψει τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, εν όψει και της συνάντησής της με τον Γιωργάκη (Τζέφρυ) Παπανδρέου (αναμένεται εντός του μήνα).

Αυτή η εξέλιξη ενδέχεται να είναι η αφορμή για το «διαζύγιο» Βενιζέλου – Γεννηματά, αφού οι σχέσεις τους είναι τεταμένες, όπως φάνηκε και από την στιχομυθία του Σαββάτου. «Θα έπρεπε να με πάρεις ένα τηλέφωνο, το κινητό μου είναι ανοικτό», είπε ο Βενιζέλος για το θέμα της διαφωνίας του όσον αφορά την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες, για να λάβει την απάντηση της Γεννηματά: «Και το δικό μου είναι ανοικτό και θα μπορούσες να με πάρεις τηλέφωνο. Η σωστή σειρά, Βαγγέλη, είναι να με παίρνεις εσύ τηλέφωνο και όχι εγώ εσένα»!

Η σχεδόν παιδιάστικη συνομιλία τους αποτελεί κλασικό δείγμα της «σοβαρότητας» που διέπει τόσο την νυν όσο και την πρώην ηγεσία του κομματικού σχηματισμού που έκλινε σ’ όλες τις πτώσεις την λέξη “κλέφτης” και όλα δείχνουν ότι βαδίζει στο οριστικό τέλος της πολιτικής του ύπαρξης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/prokalei-kai-pali-thn-gennhmata-o-benizelos-me-thn-sumperifora-tou-na-ton-d#ixzz4Q7XxNNbB

Exit mobile version