Ένα περιστατικό στην Ρωσία με πρωταγωνιστή θεσμικό πρόσωπο δίνει την ευκαιρία για την απαραίτητη σύγκριση με τα όσα αντίστοιχα συμβαίνουν στην Πατρίδα μας. Έτσι, λοιπόν, για εκβιασμό με σκοπό τη δωροδοκία κατηγορείται ο υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλουκάγιεφ, ο οποίος από χθες τα ξημερώματα βρίσκεται υπό κράτηση, σύμφωνα με την Επιτροπή Έρευνας της χώρας.
Ο Ρώσος υπουργός Οικονομίας φέρεται ότι δωροδοκήθηκε με 2.000.000 δολάρια για να δώσει μια θετική εκτίμηση στην εξαγορά από την πετρελαιοπαραγωγό Bashneft, εταιρίας του ίδιους κλάδου. Οι αξιωματούχοι της Επιτροπής Έρευνας σε δήλωσή τους ανέφεραν ότι η έρευνα αφορά «την παραλαβή από τον υπουργό Οικονομίας Αλεξέι Ουλουκάγιεφ, στις 14 Νοεμβρίου 2015, 2.000.000.000 δολαρίων για τη θετική εκτίμηση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομίας, η οποία επέτρεψε στη Rosneft να αγοράσει το 50% των μετοχών της Bashneft».
Η επιτροπή, η οποία υπάγεται άμεσα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τόνισε ότι οι κατηγορίες θα απαγγελθούν σύντομα. «Ο Ουλουκάγιεφ ετέθη υπό κράτηση τη νύχτα, αμέσως μετά την ανάκρισή του», αποκάλυψε μέλος της επιτροπής στο πρακτορείο Reuters.
Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι πρόκειται για μια σοβαρή κατηγορία και πρόσθεσε ότι μόνο ένα δικαστήριο είναι ικανό να αποφανθεί οτιδήποτε.
Αυτά συμβαίνουν στη Ρωσία του Πούτιν. Στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης και του «συνταγματικού τόξου», στην Ελλάδα της Siemens (για να μην ξεχνιόμαστε…), έχουμε, καταρχάς, τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Όπως, επίσης, έχουμε την περιβόητη άρση ασυλίας, δηλαδή ένα πολύ ωραίο κόλπο που έχει βρει το κόμμα των πολιτικών κομμάτων ώστε να μην αντιμετωπίζουν θέμα με την Δικαιοσύνη οι διάφοροι εκπρόσωποί του.
Μόνο στην περίπτωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ λειτουργούν οι άρσεις ασυλίας και μάλιστα για θέματα καθαρά πολιτικά και όχι ποινικά! Η σύγκριση των δύο Χωρών σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς είναι ενδεικτική της τεράστιας διαφοράς ανάμεσά τους στην αντιμετώπισή της.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sthn-rwsia-sullambanoun-upourgous-pou-dwrodokountai.-sthn-ellada-fusika-kai#ixzz4QCrLkhyA