Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η «ηθική ανωτερότητα» του Σύριζα φαίνεται και από τα θαλασσοδάνεια που τσέπωσε

Η «ηθική ανωτερότητα» του Σύριζα φαίνεται και από τα θαλασσοδάνεια που τσέπωσε

Μια από τα ίδια ο ΣΥΡΙΖΑ με τα άλλα κόμματα του «συνταγματικού τόξου», καθώς έχει λάβει κι αυτός δάνεια όπως κι αυτά. Με τις ίδιες ακριβώς εγγυήσεις και τους ίδιους ακριβώς όρους, που έχουν πάρει και τα υπόλοιπα συστημικά κόμματα.

Με «εγγύηση», δηλαδή, τις μελλοντικές κρατικές χρηματοδοτήσεις. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής δήλωσε ότι το δάνειο του κόμματός του είναι «και νόμιμο και ηθικό» θυμίζοντας, έστω και ελαφρώς παραλλαγμένη, την αλήστου μνήμης ρήση του Γιώργου Βουλγαράκη «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της υποκρισίας του ΣΥΡΙΖΑ και το πώς εννοείται η «ηθική ανωτερότητα» της αριστεράς, είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τσίπρας ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το 2012 ζητούσε από τράπεζα «ευρύτερη θεώρηση που δεν προσδιορίζεται αποκλειστικά με αυστηρά και μόνο χρηματοοικονομικό κριτήριο»! Είναι, προφανώς, κι αυτό άλλο ένα δείγμα του «ηθικού πλεονεκτήματος» της αριστεράς, που οι φιλελεύθεροι δεξιοί δέχονται ότι αποτελεί αναμφισβήτητο περιουσιακό στοιχείο της, το οποίο «απλώς» ο ΣΥΡΙΖΑ… βρωμίζει με την «μη αριστερή» συμπεριφορά του.

Μέρος, επίσης, της «ηθικής ανωτερότητας» της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν και τα όσα έγιναν γνωστά για το κτίριο της πλατείας Κουμουνδούρου, όπου στεγάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αγοράστηκε με δάνειο από την Λαϊκή Τράπεζα και η κυριότητά του πέρασε από τρία κόμματα (Ελληνική Αριστερά, Συνασπισμός και ΣΥΡΙΖΑ), τα οποία μάλιστα είχαν και τον ίδιο ΑΦΜ. Ήλθε, όμως, και στιγμή που το δάνειο αυτό «κουρεύτηκε» κατά 60%, προκειμένου να αποφευχθεί ο πλειστηριασμός του ακινήτου, το οποίο πλέον έχει παύσει να είναι εγγεγραμμένο ως υποθήκη.

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για τον βαθμό στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί κι αυτός όλες τις γνωστές μεθόδους για να παίρνει δάνεια με εγγύηση «αέρα κοπανιστό»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-hthikh-anwterothta-tou-suriza-fainetai-kai-apo-ta-daneia-pou-phre-ws-komm#ixzz4QHpk4Ues

Exit mobile version