Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι φραγκοφονιάδες της γαλλικής κεντροδεξιάς κάνουν εσωκομματικές εκλογές με τιμή συμμετοχής 2 ευρώ

Οι φραγκοφονιάδες της γαλλικής κεντροδεξιάς κάνουν εσωκομματικές εκλογές με τιμή συμμετοχής 2 ευρώ

Φαίνεται ότι τα «τερτίπια» των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ πριν από έναν χρόνο περίπου, ζήλεψαν και οι γάλλοι ομοϊδεάτες τους στις δικές τους προκριματικές εκλογές, τις οποίες διοργανώνουν την Κυριακή προκειμένου να εκλεγεί ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2017.

Μιλάμε, βεβαίως, για την «χρέωση» του 3ευρου που οι νεοδημοκράτες απαιτούσαν από τους οπαδούς τους προκειμένου να ψηφίσουν τον νέο αρχηγό του κόμματος, αν και οι γάλλοι το έριξαν στις… εκπτώσεις, καθώς το αντίτιμο είναι σ΄αυτούς 2 ευρώ.

Η μεγάλη διαφορά είναι στον αριθμό των υποψηφίων, καθώς ενώ στη ΝΔ ήταν τέσσερις, στην περίπτωση των γάλλων ρεπουμπλικανών είναι εφτά!

Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι τόσο το ποιος θα είναι το άτομο που θα εκλεγεί και θα δει «την πλάτη» του Εθνικού Μετώπου και της Μαρί Λεπέν στις εκλογές του 2017, όσο και αν οι ομοιότητες με τη ΝΔ επεκταθούν εκτός από την προεκλογική οικονομική χρέωση και σε πολιτική συμπεριφορά η οποία επάξια θα αποδώσει στον νέο αρχηγό της γαλλικής κεντροδεξιάς τον όρο «παλτό»…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/zhlepsan-oi-galloi-kentrodejioi-ton-tropo-ekloghs-tou-mhtsotakh-sth-nd-kai#ixzz4QRxBZMrQ

Exit mobile version