Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η πανωλεθρία της συστημικής προπαγάνδας: 9 στους 10 Έλληνες θεωρούν αναξιόπιστα τα ΜΜΕ

Η πανωλεθρία της συστημικής προπαγάνδας: 9 στους 10 Έλληνες θεωρούν αναξιόπιστα τα ΜΜΕ

Έρευνα κόλαφος για την αξιοπιστία των ΜΜΕ αποκαλύπτει έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για το 2016, η οποία δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την έρευνα, πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (57%) και περίπου εννέα στους 10 Έλληνες (87%) «δεν πιστεύουν ότι τα εθνικά τους μέσα ενημέρωσης είναι ελεύθερα από πολιτικές ή εμπορικές πιέσεις».

Επιπλέον, στην Ελλάδα το 52% θεωρεί τα ΜΜΕ δεν παρέχουν ποικιλία αντιλήψεων και απόψεων, έναντι 31% στην Ε.Ε. Στην ερώτηση «πιστεύετε ότι τα εθνικά ΜΜΕ παρέχουν αξιόπιστες πληροφορίες», θετικά απάντησε το 26% των Ελλήνων ερωτηθέντων, έναντι 53% στην Ε.Ε.

Η έρευνα αυτή δεν κάνει τίποτα άλλο από το να επιβεβαιώνει την αντίληψη ότι τα εγχώρια τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν μετατραπεί, επί το πλείστον, σε Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, αποκρύπτοντας την αλήθεια, παραποιώντας τα γεγονότα, πνίγοντας αντίθετες φωνές και εξυπηρετώντας συγκεκριμένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.

Όταν περίπου 9 στους 10 Έλληνες έχουν μια αρνητική στάση απέναντι στα ΜΜΕ κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/9-stous-10-ellhnes-thewroun-anajiopista-ta-mme#ixzz4QYP2YBLf

Exit mobile version