Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: “H Δίκη των έξι” – Φωτορεπορτάζ από τις τοπικές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής

Γεμάτα ήταν τα γραφεία των Τοπικών Οργανώσεων της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες ιστορικού περιεχομένου με θέμα: “Η Δίκη των έξι”.

Στα πλαίσια των καθιερωμένων ημερίδων ιστορικού περιεχομένου πολλοί φίλοι και Συναγωνιστές έδωσαν το παρόν στα κατά τόπους γραφεία των Τοπικών Οργανώσεων προκειμένου να παρακολουθήσουν την ομιλία με θέμα την «δίκη των έξι». Αρχικά έγινε μία σύντομη παράθεση του ιστορικού υπόβαθρου στον στρατιωτικό και οικονομικό τομέα από το 1918 και την συνθήκη των Σεβρών μέχρι την Μικρασιατική καταστροφή του 1922 και τονίστηκε ο ρόλος του Βενιζέλου και ο τρόπος με τον οποίο αποχώρησε από το πολιτικό προσκήνιο προκειμένου να έρθει αργότερα σαν σωτήρας και φίλος των Τούρκων.

Εν συνεχεία αναφορά έγινε στην Επαναστατική Κυβέρνηση του Πλαστήρα και στην πορεία προς τη δίκη και τη δολοφονία των «μοναδικών» υπαιτίων της μικρασιατικής καταστροφής. Η εκδικητικότητα των Βενιζελικών και της βενιζελογενούς «επανάστασης» ήταν αυτή που οδήγησε τελικά σε ένα σαθρό κατηγορητήριο, σε μια σύντομη δίκη και σε μια ψυχρή δολοφονία. Παρά τα όποια όποια λάθη σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο οι εκτελεσθέντες πατριώτες πολιτικοί και στρατιωτικοί δεν δύναται να θεωρούνται οι μοναδικοί υπεύθυνοι της κατάρρευσης του μετώπου και της επακόλουθης σφαγής του ελληνισμού στη Μικρά Ασία. Λάθη και παραλείψεις έκαναν οι «σύμμαχοι» μας και οι πολιτικές δυνάμεις που διέρχονταν της πρώτης μεγάλης φάσης ενός εθνικού διχασμού που θα κρατούσε για δεκαετίες.

Η δίκη και καταδίκη των έξι οδήγησε σε μια περίοδο βίας η οποία κορυφώθηκε με τη λήξη του συμμοριτοπόλεμου το 1949 με μόνο διάστημα προκοπής και ηρεμίας την περίοδο της Εθνικής διακυβέρνησης της 4ης Αυγούστου. Η δικαίωση των εκτελεσθέντων, σχεδόν έναν αιώνα μετά, αποτελεί παράδειγμα ενός ακόμα ιστορικού παραδόξου και μιας θλιβερής παρένθεσης ανάμεσα στα αλλεπάλληλα δράματα του έθνους ανά τους αιώνες.

Τοπική Οργάνωση Θεσσαλονίκης

Τοπική Οργάνωση Νέας Μηχανιώνας

Τοπική Οργάνωση Πιερίας

Τοπική Οργάνωση Ημαθίας

Τοπική Οργάνωση Καβάλας

Τοπική Οργάνωση Δράμας

Τ.Ο. Βορείων Προαστίων: O συναγωνιστής Γ. Μπελεκούκιας πραγματοποίησε μία εξαιρετική ομιλία (όπως έγινε σε κάθε Τοπική της Χρυσής Αυγής) με θέμα την “Δίκη των έξη”, που έγινε τον Νοέμβριο του 1922. Στην πολύ κατατοπιστική ομιλία του ο συναγωνιστής εξέθεσε την κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και την αναγκαιότητα διεξαγωγής δίκης για καταλογισμό ευθυνών και τιμωρίας των υπευθύνων.

Την Τετάρτη 16/11/2016, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα της Τ. Ο. Περάματος, ομιλία από την συναγωνίστρια Γεωργία Καλιγέρη στα πλαίσια των μαθημάτων Ελληνικής ιστορίας, με θέμα «Η Δίκη των Έξι».

Τ.Ο. Πειραιά: Την Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το καθιερωμένο μάθημα ελληνικής ιστορίας από την συναγωνίστρια Ευαγγελία Σαμαρά, με θέμα “Την δίκη των έξι”, μέσα από έναν ιδιαίτερα σαφή, ώριμο και τεκμηριωμένο λόγο.

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, στα πλαίσια των μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας, πραγματοποιήθηκε στην Τ.Ο. Σαλαμίνος η ομιλία από τον συναγωνιστή Μ. Λαζάρου.

Την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου  2016 στα γραφεία της  Τ.Ο. Αθηνών στα πλαίσια των προγραμματισμένων ομιλιών ιστορικού περιεχομένου στις Τοπικές Οργανώσεις του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή σε όλη την Επικράτεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον συναγωνιστή Ιωάννη Δημητροκάλη με θέμα: “Η Δίκη των έξι”.

Τ.Ο. Πατρών

Η δίκη των οκτώ πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών της Ελλάδος το διάστημα 1920-1922 καθώς και η θανατική καταδίκη και εκτέλεση έξι εξ αυτών, ήταν το αντικείμενο της ομιλίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στα γραφεία της Χρυσής Αυγής Μεσσηνίας στην Καλαμάτα. Με αφορμή την συμπλήρωση 94 ετών από το εν λόγω θλιβερό γεγονός, το μέλος της Τοπικής Γιάννης Ζαφειρόπουλος  παρουσίασε σύντομα αλλά και ουσιαστικά, τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν στην μικρόψυχη εξόντωση των τραγικών θυμάτων που δεν ήταν άλλοι παρά κυρίως κομματικές επιδιώξεις  πολιτικών αντιπάλων και συγκάλυψη των δικών τους ευθυνών.

Στα πλαίσια της γενικότερης πρωτοβουλίας της Χρυσής Αυγής σχετικά με τα μαθήματα Ελληνικής ιστορίας, στα γραφεία της Τ.Ο. Ξάνθης πραγματοποιήθηκε ομιλία, από τον γραμματέα της Τοπικής, Καπαγερίδη Χρήστο, για την συμπλήρωση 94 χρόνων από την καταδικαστική απόφαση και την εκτέλεση των 6 στην τοποθεσία Γουδή, για την γνωστή ως δίκη των έξι.

Η δίκη ενώπιον εκτάκτου στρατοδικείου και η άδικη εκτέλεση των έξι θεωρούμενων ως πρωταίτιων της Μικρασιατικής Καταστροφής  και του αφανισμού του πανάρχαιου Ελληνισμού της Μικράς Ασίας στις 15 Νοεμβρίου του 1922 από την προηγηθείσα ”δημοκρατική Επανάσταση” της 11ης Σεπτεμβρίου 1922 υπό των συνταγματαρχών Πλαστήρα και Γονατά, παρουσιάστηκε αναλυτικά από την Συναγωνίστρια Μαρία Μπίλλη στα γραφεία της Τ.Ο. Φαρσάλων.

Τοπική Οργάνωση Δυτικής Αττικής: Ομιλία από τον συναγωνιστή Κουράκο Αθανάσιο

Μια μεγάλη δικαστική σκευωρία αφορούσε το μάθημα-ομιλία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στην Τ.Ο. Σπάρτης από τον συναγωνιστή Άγι Φωτόπουλο με θέμα ”Η δική των έξι”.

Μια ακόμη  πλευρά της Νεότερης Ελληνικής ιστορίας, άγνωστη στο ευρύ κοινό, ξεδιπλώθηκε στα γραφεία της Τ.Ο. Τρικάλων. Η δίκη των έξι. Μια δίκη σκοπιμοτήτων, μια δίκη που επισκιάστηκε από παρεμβάσεις, παραβιάσεις δικαιωμάτων των κατηγορουμένων, πολιτικές ίντριγκες, ξένες παρεμβάσεις, και πολλά άλλα, που μόνο αποτέλεσμα είχαν την μη απόδοση ευθυνών, σε όλους όσους ευθύνονταν πραγματικά για την καταστροφή του Ελληνισμού στην Μικρά Ασία, αλλά και των όσων ακολούθησαν στην Μητροπολιτική Ελλάδα. Μια καταστροφή στην Μικρά Ασία για την οποία οι μόνοι που δεν έφταιγαν ήταν οι γενναίοι Έλληνες στρατιώτες, που εκτέλεσαν το καθήκον τους με το παραπάνω. Και αυτή η καταστροφή “έκλεισε” με την δίκη και εκτέλεση των έξι. Εξιλαστήριων θυμάτων, του πολιτικού κατεστημένου της εποχής, κάτω από τα υποκριτικά σχόλια των “συμμάχων Μεγάλων δυνάμεων”. Το Εθνικιστικό Κίνημα θα συνεχίζει να αναδεικνύει αυτές τις πτυχές της ιστορίας του τόπου μας. Ιστορικές πτυχές που τόσα κοινά έχουν με το σήμερα και που το πολιτικό και “ιστορικό” κατεστημένο του τόπου θέλει να μείνουν στο σκοτάδι και τη λήθη. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που συμβαίνει αυτό…

Η «Δίκη των Έξι» ήταν το θέμα της ομιλίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16/11/2016, στα γραφεία της Τοπικής μας στην Πλατεία Καμπάνας, στα πλαίσια των μαθημάτων Ιστορίας της Χρυσής Αυγής. Ομιλητής, ο συναγωνιστής Παναγής Σβορώνος, από το μέτωπο νεολαίας της Τ.Ο. Κεφαλονιάς & Ιθάκης. Τα μαθήματα ιστορίας συνεχίζονται το μήνα Νοέμβριο, στο «κρυφό σχολειό» της Κεφαλονιάς στο Αργοστόλι, ως το μόνο αντίδοτο στο μαρξιστικό-ανθελληνικό δηλητήριο που διαχέεται καθημερινά στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας.

Συνεχίζονται τα –ανά δεκαπενθήμερο- Μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας στην Τ.Ο. Πύργου και αυτή την φορά το αντικείμενο της ομιλίας του συναγωνιστή Αλέξανδρου Μιχαλόπουλου αφορούσε την Δίκη των Έξι, όπως αυτή καθιερώθηκε για εκείνους που θεωρήθηκαν ως υπεύθυνοι για τις συνέπειες της Μικρασιατικής εκστρατείας, κοινώς για την Μικρασιατική Καταστροφή.

Τ.Ο. Αχαρνών

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mathhmata-ellhnikhs-istorias6#ixzz4QZwHOv21

Exit mobile version