Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Τα νοσοκομεία επαναχρησιμοποιούν υλικά μιας χρήσης λόγω έλλειψης πόρων!

Συνεχώς πληθαίνουν τα δημοσιεύματα του ιατρικού τύπου που κάνουν λόγο για επαναχρησιμοποίηση από τα νοσοκομεία αναλώσιμου υλικού, το οποίο προορίζεται εντούτοις για μία μόνο χρήση.

Πρόκειται για βελόνες, ορούς και άλλα υλικά, τα οποία αναγκάζονται τα περισσότερα νοσοκομεία να χρησιμοποιήσουν λόγω έλλειψης χρημάτων και χαμηλού προϋπολογισμού. Παράλληλα, δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο νοσοκομείων που ανταλλάσσουν μεταξύ τους υλικά, αναλόγως των ελλείψεών τους, ενώ σε ορισμένα νοσοκομεία, έχουν συσσωρευθεί τα χρέη προς τις εταιρείες που εμπορεύονται υγειονομικό υλικό.

Οι συνέπειες της παραπάνω πρακτικής είναι σοβαρές τόσο σε οικονομικό όσο και σε καθαρά επίπεδο δημοσίας υγείας. Αφενός, κλείνουν προοδευτικά οι  ελληνικές εταιρείες που ειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα, λόγω της αθρόας εισαγωγής φτηνών αλλά αμφισβητήσιμων αναλώσιμων από χώρες όπως η Κίνα. Αφετέρου, πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι για τους ασθενείς, οι οποίοι είναι εκ των πραγμάτων ευάλωτοι απέναντι σε μια τέτοιου είδους πρακτική.

Πρόκειται για εικόνες παράδοξες και άκρως επικίνδυνες που αντικατοπτρίζουν την εξίσου παράλογη και αυτοκτονική πολιτική της «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνησης, της οποίας οι πολιτικές επιλογές θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τον Ελληνικό Λαό.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-ta-nosokomeia-epanachrhsimopoioun-ulika-mias-chrhshs-logw-e#ixzz4QdIQLAMw

Exit mobile version