Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πρώτη σε κοινωνική αδικία η Ελλάδα της «Πρώτης φοράς Αριστερά»

Πρώτη σε κοινωνική αδικία η Ελλάδα της «Πρώτης φοράς Αριστερά»

Παρά τα παραμύθια των μαρξιστών του ΣΥΡΙΖΑ περί καταπολέμησης της κοινωνικής αδικίας, η Ελλάδα  είναι η λιγότερο δίκαιη κοινωνία στην ΕΕ των 28, σύμφωνα με το ετήσιο διάγραμμα για την Κοινωνική Δικαιοσύνη στην ΕΕ που καταρτίζει το Ίδρυμα German Bertelsmann Foundation.

Η πιο κοινωνικά δίκαιη χώρα της Ε.Ε. είναι η Σουηδία, στην οποία το 16% του πληθυσμού αντιμετώπισε τον κίνδυνο φτώχειας το 2016, την ίδια ώρα που στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 36%. Την ξεπερνά μόνο η Ρουμανία με 37% και η Βουλγαρία με 41%.

Ο δείκτης εξετάζει έξι τομείς κοινωνικής δικαιοσύνης:
1) την πρόληψη φτώχειας
2) τα ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση
3) την πρόσβαση στην αγορά εργασίας
4) την κοινωνική συνοχή και την απουσία διακρίσεων
5) την υγεία
6) τη δικαιοσύνη.

Από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες στον τομέα της κοινωνικής συνοχής είναι η καλή εικόνα της αγοράς εργασίας και αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει ποσοστό ανεργίας 25,1%, έναντι 4,7% στη Γερμανία.

Παράλληλα, στη Σουηδία το 75% των πολιτών που είναι σε δυναμικές ηλικίες, απασχολούνται έναντι μόλις 51% στην Ελλάδα, η δε ανεργία των νέων φτάνει το 50% στην Ελλάδα, ενώ στην Ολλανδία είναι 7,5%.

Εθνικισμός.net 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/prwth-se-koinwnikh-adikia-h-ellada-ths-prwths-foras-aristera#ixzz4QdIdI6Qs

Exit mobile version