Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Θηλιά στο λαιμό της Πατρίδας και του Λαού τα νέα μέτρα για την δήθεν διευθέτηση του χρέους

Θηλιά στο λαιμό της Πατρίδας και του Λαού τα νέα μέτρα για την δήθεν διευθέτηση του χρέους

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται πολύς λόγος από παντού για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα. Επομένως, το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα περιελάμβαναν αυτά τα μέτρα αν καθορίζονταν από τώρα. Θα πήγαιναν λοιπόν, πιο πίσω κάποιες λήξεις ομολόγων, ώστε το χρέος να μπορεί να είναι «βιώσιμο», δηλαδή να μπορεί να το πληρώνει το Ελληνικό κράτος. Γιατί έτσι όπως είναι κανονισμένες οι δόσεις μετά το 2022, το κράτος αυτό θα χρεωκοπήσει αμέσως.

Αυτό, άλλωστε, προβλέφθηκε επακριβώς από το Eurogroup του Μαΐου. Τότε μάλιστα ορίστηκε και ποσοστό του ΑΕΠ που πρέπει να πληρώνει για τα τοκοχρεολύσια το Ελληνικό κράτος, ώστε το χρέος του να θεωρείται «βιώσιμο», δηλαδή να μπορεί να το πληρώνει: 15% μέχρι 20% του ΑΕΠ. Σε σημερινές τιμές ΑΕΠ αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο θα πηγαίνουν για τοκοχρεολύσια από 27 μέχρι 36 δισ. ευρώ! Και τα ποσά θα αυξάνονται όσο αυξάνεται το ΑΕΠ.

Τα ποσά αυτά είναι υπερδιπλάσια απ’ αυτά που πληρώνει σήμερα η Χώρα μας. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος αυθεντία στα οικονομικά για να αντιληφθεί ότι για να πληρώνεται κάθε χρόνο αυτά τα ποσά θα πρέπει να μην υπάρξει η παραμικρή χαλάρωση στην σκληρή δημοσιονομική λιτότητα και την συνεχιζόμενη φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού.

Μισθοί, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες θα πρέπει να διατηρούνται στα σημερινά άθλια επίπεδα και να σπρώχνονται ακόμη πιο κάτω (ιδίως οι συντάξεις), ενώ οι φόροι (κυρίως οι έμμεσοι) πρέπει να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα. Και βέβαια, οι ιδιωτικοποιήσεις να εξακολουθούν να προσφέρουν έξτρα κέρδη στους διεθνείς τοκογλύφους.

Αυτή είναι η ουσία τόσο των μεσοπρόθεσμων όσο και των μακροπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Θα απλώσουν την μνημονιακή πολιτική του ξεπουλήματος σε μεγαλύτερο χρόνο και θα αλυσοδέσουν τον Ελληνικό Λαό στον ζυγό των διεθνών τοκογλύφων για πολλές δεκαετίες. Αυτό ζητά (και) η σημερινή κυβέρνηση και δεν το αρνούνται οι δανειστές, οι οποίοι απλώς θέλουν να το κάνουν με το δικό τους χρονοδιάγραμμα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/thhlia-sto-laimo-ths-patridas-kai-tou-laou-ta-metra-gia-to-chreos#ixzz4Qg2rmIHx

Exit mobile version