Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα πρόκληση από τον φίλο του Τσίπρα, Ερντογάν που “σκίζει” την Συνθήκη της Λωζάννης

Νέα πρόκληση από τον φίλο του Τσίπρα, Ερντογάν που “σκίζει” την Συνθήκη της Λωζάννης

Το σύνηθες τροπάρι του για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης συνέχισε και σήμερα ο Ερντογάν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «A Haber» ο τούρκος Ππρόεδρος σημείωσε πως η Συνθήκη της Λωζάννης δεν είναι ιερό κείμενο, ούτε ιερό βιβλίο, οπότε το περιεχόμενό της πρέπει να ξανασυζητηθεί.

Επί λέξει είπε: «Σε καμία περίπτωση δεν είναι ιερό κείμενο, δεν είναι ιερό βιβλίο. Και φυσικά θα την συζητήσουμε. Θα εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε κάτι καλύτερο. Είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε την Τουρκία πιο πέρα».

Αυτές οι δηλώσεις Ερντογάν έρχονται για άλλη μία φορά να επιβεβαιώσουν ότι ο «σουλτάνος» αποσκοπεί στο να δώσει τη Μοσούλη στα αμερικανικά συμφέροντα και να ζητήσει ανταλλάγματα από την δυτική πλευρά της τουρκίας. Γι’ αυτό και παρότι οι συνθήκες εκείνης της εποχής αναφέρονται και στην Μοσούλη δεν λέει κουβέντα γι’ αυτήν.

Βεβαίως, άλλο το να λέει κάτι ο Ερντογάν και άλλο να το πράξει, όμως το γεγονός πως η ελληνική πολιτική ηγεσία βρίσκεται διαχρονικά κατειλημμένη από απάτριδες και χαχόλους σίγουρα του δίνει το έναυσμα τουλάχιστον να αρχίσει να προετοιμάζει το έδαφος για τις επιθετικές του ενέργειες.

Πάντως αν θέλουμε να εντοπίσουμε μία εξέλιξη στις δηλώσεις Ερντογάν, θα πρέπει να πούμε ότι πέρασε από τα “σύνορα της καρδιάς” και από το “η συνθήκη δεν μας ικανοποιεί” στο “πρέπει να την αλλάξουμε”, που βεβαίως διπλωματικά θα έπρεπε να ανησυχεί το ΥΠΕΞ.

Όμως, εκεί κοιμάται ο Κοτζιάς και καλύτερα να μην κάνουμε φασαρία και ξυπνήσει…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-proklhsh-apo-ton-filo-tou-tsipra-erntogan-pou-skizei-thn-sunthhkh-ths-l#ixzz4QlmfkEz4

Exit mobile version