Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι αλβανοί θέλουν να αφαιρέσουν τα εκλογικά δικαιώματα από τους Βορειοηπειρώτες

Οι αλβανοί θέλουν να αφαιρέσουν τα εκλογικά δικαιώματα από τους Βορειοηπειρώτες

Αυξάνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι προκλήσεις των αλβανών σε βάρος των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Το περιεχόμενο της νέας αυτής πρόκλησης έχει να κάνει με τα εκλογικά δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών.

Το αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών άρχισε πάλι τα περίεργα παιχνίδια με τους εκλογικούς καταλόγους, ξεκινώντας με την υποχρεωτική εγγραφή των διευθύνσεων κατοικίας όλων των κατοίκων της Αλβανίας, που αποτελεί και προϋπόθεση για να εγγραφεί κάποιος σε εκλογικό κέντρο και να έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει.

Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η εγγραφή θα δημιουργήσει εκ των πραγμάτων σοβαρότατο πρόβλημα στα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας, τα οποία εργάζονται στην Ελλάδα και φυσικά δεν μπορούν να παραμείνουν το επόμενο τρίμηνο ή πεντάμηνο, που θα διαρκέσει η καταγραφή, στα σπίτια τους στην Αλβανία για να καταγραφούν και να μην κινδυνεύσουν να βρεθούν εκτός εκλογικών καταλόγων.

Είναι η πιο άγρια παρέμβαση εναντίον της Ελληνικής μειονότητας, καθώς όχι μόνο επιχειρείται να εξαφανισθεί η πολιτική παρουσία της, αλλά σε δεύτερη φάση θα επιχειρηθεί η συρρίκνωση των μειονοτικών δικαιωμάτων με το πρόσχημα της μεγάλης μείωσης του αριθμού των Ελλήνων μειονοτικών, που κατά τη διάρκεια της καταγραφής των διευθύνσεων βρέθηκαν στα σπίτια τους.

Ο πλήρης αφελληνισμός της Βορείου Ηπείρου περνάει μέσα από την πλήρη αδράνεια των εκάστοτε «ελληνικών» κυβερνήσεων, οι οποίες είναι εντελώς ανίκανες να αντιμετωπίσουν άμεσα (και) τις προκλήσεις των αλβανών.

Διαβάστε επίσης: Αδιαφορία από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για τον ξεριζωμό των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών από την Χειμάρρα

Νέα αλβανική πρόκληση ανήμερα της Εθνικής Επετείου: Κατεδαφίζουν τα σπίτια των Ελλήνων στην Χειμάρρα της Βορείου Ηπείρου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-albanoi-theloun-na-afairesoun-ta-eklogika-dikaiwmata-twn-boreiohpeirwtwn#ixzz4Qmf3J1DR

Exit mobile version