Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επιστροφή στα Έθνη – Κράτη! Η απάντηση των Εθνικιστών στα αδιέξοδα της Ευρώπης

Γράφει ο Δημήτριος Κουκούτσης, βουλευτής Μεσσηνίας

Το κύριο επιχείρημα των υποστηρικτών της Ενωμένης Ευρώπης είναι ότι ο εθνικισμός οδηγεί στον πόλεμο, ενώ το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα στην ειρήνη. Όποια βήματα χάνουν λοιπόν οι Βρυξέλλες στον δρόμο της αληθινής δημοκρατίας, της εθνικής κυριαρχίας και της διαφάνειας κερδίζονται στον ευγενή σκοπό της ειρήνης.

Αυτή η προϋπόθεση όμως βασίζεται σε ένα λάθος. Ο εθνικισμός δεν οδηγεί σε πόλεμο. Σε πόλεμους οδηγούν οι τάσεις δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής αυτοκρατορίας βασισμένης στο δόγμα της μείξης με κάθε κόστος διαφορετικών λαών, διαφορετικών πολιτισμών και φυλών. Όπως και ο δεύτερος έτσι και ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος αποδίδονται στον “εθνικισμό” εντελώς λανθασμένα, αν αναλογιστούμε ότι ξεκίνησε από την άρνηση της πολυπολιτισμικής Αυστροουγγαρίας στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των Σερβοβοσνίων.

Ένα από τα πιο δημοφιλή κελεύσματα της εποχής ήταν η “αρχή της αυτοδιάθεσης των εθνών”, το οποίο προπαγανδίστηκε από τον τότε πρόεδρο της Αμερικής WOODROW WILSON. Εισχωρώντας και πιο βαθιά στην ιστορία βλέπουμε ότι ακόμα και ο NAPOLEON BONAPARTE επιζητούσε για την Ευρώπη κοινούς κώδικες, κοινά μέτρα και σταθμά, κοινή νομοθεσία και τελικά ένα κοινό κράτος.

Η ιδέα της ενοποίησης λοιπόν είναι αυτή που οδηγεί σε συρράξεις κι όχι ο εθνικισμός. Μήπως η δυσπιστία του βορρά έναντι του νότου σήμερα δεν καταδεικνύει ότι ο σημερινός σχεδιασμός αποτελεί την κύρια πηγή εσωτερικών συγκρούσεων; Είναι δεδομένο ότι η Ευρώπη δεν χρήζει ανάγκης ενός συγκεντρωτικού συστήματος αλλά ενός μοντέλου κρατών-εθνών που θα συνεργάζονται  αρμονικά χωρίς να υπάρχει φόβος για τις υπάρχουσες διαφορές πολιτικές, πολιτιστικές ή οποιεσδήποτε άλλες.

Θεωρείται αναγκαίο πλέον να επαναπροσδιοριστεί το καθεστώς κυριαρχίας των εθνικών συνόρων και τα ευρωπαϊκά κράτη να αποφασίζουν για την χορήγηση βίζας στα πλαίσια των δικών τους συμφερόντων, έτσι ώστε να αποτραπεί η λαθρομετανάστευση και η εγκληματικότητα που την συνοδεύει. Για να αναπνεύσουν ξανά τα Ευρωπαϊκά έθνη είναι απαραίτητο να καταργηθεί το ενιαίο νόμισμα έτσι ώστε να διευθετηθούν οι τόκοι και γενικότερα τα χρέη σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα της κάθε χώρας.

Το εθνικό κράτος είναι η δύναμη που εγγυάται την πραγματική δημοκρατία και χωρίς αυτή την δύναμη το κοινοβούλιο δεν μπορεί να λειτουργήσει υπέρ των συμφερόντων του λαού. Το παράδειγμα του Βελγίου καταδεικνύει ότι η έλλειψη εθνικής ενότητας οδηγεί την διαχείριση της εξουσίας σε αδιέξοδα.

Ήρθε λοιπόν ο καιρός να πάρει σάρκα και οστά το όνειρο των εθνικιστών σε όλη την Ευρώπη!

ethnikismos.net

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/epistrofh-sta-ethnh-krath-h-apanthsh-twn-ethnikistwn-sta-adiejoda-ths-eurwp#ixzz4Qokic1gb

Exit mobile version