Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η μάταια επανεμφάνιση του θλιβερού «εκσυγχρονιστή» Σημίτη

Η μάταια επανεμφάνιση του θλιβερού «εκσυγχρονιστή» Σημίτη

Το θλιβερό φάντασμα του «εκσυγχρονισμού», ο «νονός» του εθνομηδενιστικού ρεύματος, επιχειρεί και πάλι να βγάλει το κεφάλι του από τον δύσοσμο βούρκο της πολιτικής ανυποληψίας και λήθης στον οποίο βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια. Ο λόγος για τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος επιμένει να παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή του τόπου, ρίχνοντας τα βάρη της σημερινής χρεοκοπίας σε όλους τους άλλους, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.

Ο πρώην πρωθυπουργός σε νέο βιβλίο του με τον τίτλο «Υπάρχει λύση; Συζήτηση με τον Γιάννη Πρετεντέρη» συνομιλεί με τον καθεστωτικό δημοσιογράφο για την Κεντροαριστερά, την πολιτική κατάσταση και τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης, κάνοντας και πάλι αυτό που ξέρει καλά: να ρίχνει τις ευθύνες σ΄όλους τους άλλους, εκτός φυσικά από τον εαυτό του. Γι΄ αυτό άλλωστε φρόντισε να κάνει αυτή την «συζήτηση» με τον πλέον υπάκουο θαυμαστή του, τον Γιάννη Πρετεντέρη, γνωστό ακόλουθο του «εκσυγχρονισμού».

Πέρα από τις κατηγορίες εναντίον άλλων πολιτικάντηδων του «συνταγματικού τόξου» (για τις οποίες δεν έχει και απόλυτα άδικο) το ζητούμενο είναι ότι ο ίδιος διεκδικεί το «αλάθητο του Πάπα», αρνούμενος να πει κάτι για τις δικές του εγκληματικές επιλογές που οδήγησαν την Πατρίδα και τον Λαό στην σημερινή τραγική κατάσταση.

Όπως όταν ως πρωθυπουργός έβαλε την Χώρα με πλαστά στοιχεία στην ζώνη του ευρώ εκτελώντας τις αποφάσεις των Γερμανών, οι οποίοι έσπρωχναν την Ελλάδα σε συνεχή δανεισμό για να μπορέσουν να ξεφορτώσουν «σαπάκια» στα εξοπλιστικά προγράμματα και σε τηλεπικοινωνιακό υλικό.

Για να μην μιλήσουμε, επίσης, για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, τον Τσουκάτο και την Siemens, την ρεμούλα και τις μίζες για τα μεγάλα δημόσια έργα στα οποία διάφοροι επιτήδειοι «κονόμησαν χοντρά», και φυσικά την προδοσία των Ιμίων και την δική του κατάπτυστη στάση.

Όσο κι αν επιχειρεί κατά καιρούς στημένες «συναντήσεις» με τους δημοσιογράφους που εμπιστεύεται, η ετυμηγορία της Ιστορίας έχει γραφτεί οριστικά γι΄ αυτόν τον «πολιτικό νάνο» (σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Μαγκούφη) και είναι εντελώς αρνητική.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-mataia-epanemfanish-tou-thliberou-eksugchronisth-shmith#ixzz4QrSWu9Ik

Exit mobile version