Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παζαρεύοντας με… ποσοστά την προδοσία της Κύπρου

Παζαρεύοντας με... ποσοστά την προδοσία της Κύπρου

Άρθρο από την εφημερίδα “Χρυσή Αυγή” που κυκλοφορεί

Ένας χάρτης, προϊόν μάλλον διαρροής από την κυπριακή προεδρεία και τον Αναστασιάδη ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου μας, μια ημέρα πριν το “ναυάγιο” των συνομιλιών.

Στο χάρτη εμφανίζεται η πρόταση που συζητήθηκε στην Ελβετία για το εδαφικό ή τουλάχιστον αυτό που φαίνεται να είναι η πρόταση εκ μέρους των κυβερνώντων της χώρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, λοιπόν, οι τούρκοι έθεσαν αρχικά ως πρόταση το 32%. Ακολούθως ο Αναστασιάδης έβαλε το τραπέζι το 28,2% και ο Ακιντζί το 29,2%. Όλα, λοιπόν, δείχνουν πως ο συμβιβασμός σε αυτό το θέμα, παρά το “ναυάγιο” θα συμπέσει… όλως τυχαίως με το 28,7% του σχεδίου Ανάν που είχε απορρίψει μετά βδελυγμίας ο Κυπριακός Ελληνισμός.

Δεν θα εμπλακούμε σε αυτό που θυμίζει εβραίικο παζάρι, σχετικό με το αν το ποσοστό της κατοχής θα είναι 28% ή 29%. Είναι έτσι και αλλιώς απαράδεκτο να γίνονται διαπραγματεύσεις για ένα τέτοιο ζήτημα, δηλαδή το κατά πόσο θα νομιμοποιηθεί μία εισβολή και μία κατοχή με νεκρούς και αγνοούμενους.

Στην Ελβετία ο πρόεδρος Αναστασιάδης έχει εμπλακεί σε μία διαπραγμάτευση, επί της οποίας δεν έχει καμία νομιμοποίηση να έρθει σε συμφωνία. Η Εθνική Κυριαρχία και η αυτοδιάθεση των Κυπρίων δεν είναι αρμοδιότητα ενός προέδρου, όσο καθολικής αποδοχής κι αν αυτός τυγχάνει.

Τα παλικάρια της ΕΟΚΑ που πέθαιναν στην αγχόνη από την προδοσία των αριστερών και των τούρκων ή στο πεδίο των μαχών απέναντι στον Άγγλο δυνάστη, είχαν στα χείλη τους και στην καρδιά τους το σύνθημα «Ελλάς, Κύπρος, Ένωσις» και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει καμία συμφωνία, κανένα χαρτί, καμία υπογραφή.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά θα πάρω μονοπάτια, να βρω τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά» έγραφε ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης στο τελευταίο του σημείωμα προς τους συμμαθητές του. Ήταν 19 χρονών όταν απαγχονίστηκε από τους προηγούμενους κατακτητές, τους Άγγλους, οι οποίοι ακόμα διαθέτουν βάσεις επί Κυπριακού εδάφους.

Στο τελευταίο του γράμμα έγραφε: «Θα βαδίσω χαρούμενος στην τελευταία μου κατοικία. Τι σήμερα τι αύριο; Όλοι πεθαίνουν μια μέρα. Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.»

Και τώρα, τί; Οι νεοδημοκράτες, οι συριζαίοι, οι κομμουνιστές και τα κόμματα της Κύπρου βαδίζουν προς μία άρον άρον λύση στα πλαίσια, την οποία χαρακτηρίζουν ότι θα πρέπει να είναι «βιώσιμη και δίκαιη». Μελετάνε τα… ποσοστά της κατοχής και το πόσους… βουλευτές και… αντιπροέδρους θα έχουν οι κατακτητές.

Όχι…Ακόμα ακούγονται οι κραυγές των νεκρών, των βιασθέντων, τα κλάμματα των συγγενών των αγνοούμενων. Όσον αφορά τα εγκλήματα (και στην Κύπρο έγινε έγκλημα) η Δικαιοσύνη αποδίδεται μονάχα μέσω της τιμωρίας και του σωφρονισμού. Οτιδήποτε άλλο είναι απλώς και μόνο προδοσία, μία διοικητική πράξη άνευ πραγματικού νοήματος στον ρου της Ιστορίας, αφού η Ιστορία δεν γράφεται με μελάνια και υπογραφές, παρά με το Αίμα των Ηρώων.

Για εμάς δεν υπάρχει λύση όσο υπάρχει κατοχή. Δεν μπορεί να υπάρξει λύση αν…μειωθεί το ποσοστό της κατοχής. Μοναδική δίκαιη λύση να πραγματοποιηθεί ο σκοπός των αγωνιστών της ΕΟΚΑ! Η Ένωση με την Ελλάδα.

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pazareuontas-me…-pososta-thn-prodosia#ixzz4Qw5e3azE

Exit mobile version