Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τους «ξέπλυνε» όλους ο Σύριζα: Δεν θέλει εξεταστική για το πρώτο μνημόνιο ο Τσακαλώτος – Σιωπή και υπεκφυγές για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ

Τους «ξέπλυνε» όλους ο Σύριζα: Δεν θέλει εξεταστική για το πρώτο μνημόνιο ο Τσακαλώτος - Σιωπή και υπεκφυγές για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ

Μεγάλες υπηρεσίες στο αμαρτωλό σύστημα της κλεπτοκρατίας προσφέρει ο Τσίπρας και η αριστερή παρωδία κυβερνήσεως. Θα τρίβουν τα χέρια τους όλοι οι πρωτοπόροι της διάλυσης της χώρας.

Με μία και μόνη δήλωση από βήματος Βουλής, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αθώωσε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα μνημόνια και «ξέπλυνε» τον Σημίτη για την ολέθρια είσοδο της Ελλάδος στο ευρώ με βάση τα παραποιημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα για το ενδεχόμενο της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το πως οδηγηθήκαμε στο πρώτο μνημόνιο, είπε: “Όλα αυτά τα ζητήματα, κατά τη δική μου άποψη, έχουν και ακαδημαϊκή πλευρά, δηλαδή να δούμε τα στοιχεία, τι έγινε -και δεν είναι μόνο αυτά τα στοιχεία, αλλά είναι κι άλλα στοιχεία που θα πρέπει να αναλύσει-, αλλά έχει και πολιτική πλευρά. Δεν νομίζω ότι η Εξεταστική είναι το καλύτερο πλαίσιο για να γίνει αυτή η αντιπαράθεση. Νομίζω ότι πρέπει να γίνει με επιστημονικό τρόπο και μετά με πολιτικά συμπεράσματα, αλλά χωρίς αυτό το κλίμα που δημιουργούν οι εξεταστικές επιτροπές, που έχουν τον ρόλο τους για άλλα ζητήματα”.

Από την άλλη πλευρά στο ζήτημα του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ αποδέχθηκε ως ορθά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ με βάση τα οποία  το 1999 όταν η χώρα εντάχθηκε στην ΟΝΕ το έλλειμμα δεν ήταν 3% όπως η κυβέρνηση Σημίτη είχε παρουσιάσει αλλά 6,3%, πρόσθεσε ωστόσο πως δεν μπορεί να γίνει σύγκριση, καθώς το αναθεωρημένο έλλειμμα προέκυψε έπειτα από αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του ελλείμματος.

Κοινώς, όλα καλώς για τον Τσακαλώτο στην έως τώρα πορεία της διαχείρισης της Ελληνικής Οικονομίας από ΝΔ και Πασόκ. Βεβαίως, όλα αυτά γίνονται επειδή πρώτον ο Σύριζα φοβάται την ώρα και την στιγμή που θα εξεταστούν οι δικές του ευθύνες για τα μνημόνια και επειδή προσδοκά στο Πασόκ για μελλοντικές συνεργασίες, συνεπώς δεν μπορεί να μιλήσει ελεύθερα για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tous-jeplune-olous-o-suriza-den-thelei-ejetastikh-gia-to-prwto-mnhmonio-o-t#ixzz4QwjjlSdX

Exit mobile version