Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ποινική δίωξη στην ΑΚΤΩΡ του Μπόμπολα για απάτη σε βάρος του Δημοσίου

Ποινική δίωξη στην ΑΚΤΩΡ του Μπόμπολα για απάτη σε βάρος του Δημοσίου

Νέα προβλήματα με την Δικαιοσύνη αντιμετωπίζει η οικογένεια Μπόμπολα, καθώς οι επιστολές που αντάλλαξαν, από το 2008 έως το 2012, οι υπεύθυνοι των κατασκευαστικών εταιριών ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε. τους έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης και τους έχουν θέσει αντιμέτωπους με την κακουργηματική κατηγορία της απάτης σε βάρος του Δημοσίου. Ο λόγος είναι πως από τις επιστολές φέρεται ότι προκύπτουν προσυνεννοημένες προσφορές των δύο εταιριών για την δημοπράτηση δύο έργων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την δημοπράτηση των έργων για την επέκταση κρηπιδώματος σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στην προβλήτα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και για την ανακαίνιση υποδομής γραμμής και ενίσχυσης της σήραγγας Ομόνοια – Μοναστηράκι. Χθες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της απάτης σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος κατά των υπευθύνων των κατασκευαστικών εταιριών.

Κομβικό σημείο για την άσκηση της κακουργηματικής ποινικής δίωξης αποτέλεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επίμαχες επιστολές από τις οποίες φέρεται ότι προκύπτει προσυνεννόηση μεταξύ τους για να αποσυρθεί η εταιρία ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε., η οποία αρχικά είχε αναλάβει τα δύο έργα, προκειμένου να τα πάρει η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, συμφερόντων Γιώργου Μπόμπολα, που ακολουθούσε στον πίνακα μειοδοσίας.

Σημειώνεται ότι ο μειοδοτικός διαγωνισμός του ΟΛΘ είχε προκηρυχτεί τον Φεβρουάριο του 2011, με την δαπάνη του έργου να ανέρχεται περίπου σε 74.000.000 ευρώ. Ο ΑΚΤΩΡ είχε υποβάλει στον διαγωνισμό αυτόν την δεύτερη πιο συμφέρουσα προσφορά. Όσον αφορά την σύμβαση για την ανακαίνιση της γραμμής Ομόνοια – Μοναστηράκι, αυτή υπογράφηκε το 2008 με τελικό ανάδοχο την εταιρία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, αν και ήταν τρίτη στον σχετικό πίνακα μειοδοσίας.

Βεβαίως, έχουμε πολύ δρόμο ακόμη για να δούμε πού θα καταλήξει αυτή η τόσο σοβαρή υπόθεση. Όσο, όμως, θυμόμαστε την φυλλάδα του Μπόμπολα να παριστάνει τον τιμητή της ηθικής, της διαφάνειας και της Δημοκρατίας, καλώντας ταυτόχρονα σε συστράτευση εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, είναι λογικό ένα αίσθημα ειρωνικού χαμόγελου να διαγράφεται στο πρόσωπό μας…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/poinikh-diwjh-sthn-aktwr-gia-apath-se-baros-tou-dhmosiou#ixzz4QxGZK04N

Exit mobile version