Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Χρυσή Αυγή διαμορφώνει την πολιτική ατζέντα! Η ΝΔ ξαφνικά θυμήθηκε του αγρότες και την… Θράκη

Η Χρυσή Αυγή διαμορφώνει την πολιτική ατζέντα! Η ΝΔ ξαφνικά θυμήθηκε του αγρότες και την... Θράκη

Γράφει ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος

Μόνο σύμπτωση δε μπορεί να θεωρηθεί ή έντονη κινητικότητα του επιτελείου της ΝΔ που εν μέσω «νεκρού» πολιτικού χρόνου και μακριά από το ενδεχόμενο άμεσης προκήρυξης πρόωρων εθνικών εκλογών (αν και τις ζητάει εκ του ασφαλούς καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους) αλωνίζει τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδος για να ακροαστεί τα προβλήματα φορέων και εργαζομένων, εγκαινιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την νέα απόπειρα επαναπροσέγγισης των χαμένων ψηφοφόρων της που ονομάζεται «Συμφωνία Αλήθειας».

Στο πλαίσιο των περιοδειών, λοιπών βουλευτών, στελεχών και λοιπών υπευθύνων ο περιφερόμενος θίασος της ΝΔ τολμά και ξαναχτυπά την πόρτα σε μέρη που μέχρι πρότινος απουσίαζε επιδεικτικά, προφανώς ενασχολούμενη με σοβαρότερα θέματα που άπτονται της κεντρικής εξουσίας, όπως η υπογραφή του συμφώνου συμβίωσης, η υπογραφή για την ανέγερση τεμένους στον Βοτανικό, η υπογραφή των μνημονιακών μέτρων κ.ο.κ.

Αφού ολοκληρώθηκε η στροφή προς το νεοφιλελεύθερο κέντρο, όταν η ποσοτική αιμορραγία που αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις λειτούργησε ως προειδοποιητικό σημάδι της επερχόμενης συρρίκνωσης, η ΝΔ «όρμηξε» στα ακριτικά μέρη για να προσφέρει λαϊκισμό και υποσχέσεις και να επενδύσει πάνω στην απόγνωση των Ελλήνων, γνωρίζοντας πως είναι θέμα χρόνου να επανέλθει στην εξουσία μιας και ο ελληνικός λαός βλέπει με πολύ επιφυλακτικότητα το γεγονός να εμπιστευτεί για τρίτη συνεχόμενη φορά το κυβερνών κόμμα.

Αυτό από μόνο του βέβαια δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο αφού για τα ελληνικά δεδομένα είναι κάτι παραπάνω από σύνηθες για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιδίδεται σε πλούσιες και ποικίλες δραστηριότητες όταν το αντίπαλο του φυλορροεί και ετοιμάζεται να χάσει τη θέση ισχύος του. Έχει όμως ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι η ΝΔ επιστρέφει σε μέρη τα οποία η Χρυσή Αυγή επισκέφτηκε μόλις πρόσφατα και ανέδειξε με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που ασκεί όλα τα τοπικά και μείζονα προβλήματα των περιοχών αυτών.

Η πρόσφατη και απολύτως επιτυχημένη περιοδεία του βουλευτή και Συναγωνιστή Λαγού στην Α. Μακεδονία και Θράκη, η προβολή του παραγόμενου έργου για την ανάδειξη των προβλημάτων των αγροτών και κτηνοτρόφων του ελληνικού βορρά, οι συχνές παρεμβάσεις σε τοπικά μέσα για την ανάδειξη φαινομένων και ζητημάτων για τα οποία άλλα κόμματα αδιαφορούν ή αγνοούν ήταν η μοναδική αιτία που κινητοποίησε τη ΝΔ να επισκεφτεί τις ίδιες περιοχές, τους ίδιους φορείς και τους ίδιους κλάδους εργαζομένων με μοναδικό γνώμονα την υφαρπαγή ψήφων, αφού ως τέτοιο φαινόμενο αντιλαμβάνονται την ενασχόληση με τα κοινά και την εξυπηρέτηση των αναγκών των Ελλήνων που τους εμπιστεύονται με τη ψήφο τους.

Το ίδιο συνέβη και στην Καστοριά αμέσως μετά την ανακοίνωση της συνάντησης του Συναγωνιστή Τούφα Στέργιου με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καστοριάς, καθώς ο εκεί πρόεδρος της ΝΟΔΕ θυμήθηκε από το πουθενά ότι στην πόλη του πέρα από τα καφέ και τις ταβέρνες υπάρχει και τέτοιο κτίριο.

Η Χρυσή Αυγή διαμορφώνει την πολιτική ατζέντα και τα υπόλοιπα κόμματα απλώς ακολουθούν σε δεύτερο χρόνο, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι θα καταφέρουν να περιορίσουν την εκλογική μας διόγκωση.

Είναι τόσο αδιαμφισβήτητη η επιτυχία μας που αναγκάζει τη ΝΔ -αν και υποτίθεται ότι διαθέτει συγκροτημένο σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση- να υιοθετεί τις πρακτικές μας, τα επιχειρήματα μας, τα συνθήματα μας και τον τρόπο λειτουργίας μας εκτός κοινοβουλίου. Αφού έφτασε στο σημείο να θυμηθεί τη Θράκη, τους αγρότες, τους εργαζομένους και τον φτωχό λαό σημαίνει ότι ακολουθούμε το σωστό μονοπάτι και πως οι επιλογές μας θα μας δικαιώσουν.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chrush-augh-diamorfwnei-thn-politikh-atzenta-h-nd-jafnika-thumhthhke-tou#ixzz4Qy6ydeHb

Exit mobile version