Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Είναι μια… ωραία ατμόσφαιρα στον Σύριζα: Ο Κοτζιάς χαρακτηρίζει γελοίο τον Κούλογλου

Είναι μια... ωραία ατμόσφαιρα στον Σύριζα: Ο Κοτζιάς χαρακτηρίζει γελοίο τον Κούλογλου

Η κατακόρυφη πτώση της κυβέρνησης φέρνει και ανάλογους εσωκομματικούς καυγάδες και γκρίνιες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εφημερίδα «Δημοκρατία» δημοσιεύθηκε η εξής είδηση: «”ΓΕΛΟΙO” χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δημοσίευμα που εμφανίζει ως κυριότερη αιτία για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό την παρέμβασή του. Όταν δημοσιογράφος επικαλέστηκε το δημοσίευμα του tvxs.gr, site που φέρεται ότι ανήκει στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου, για να ρωτήσει αν ετέθη θέμα παραίτησής του, ο υπουργός Εξωτερικών εξερράγη. “Είναι γελοία ερώτηση, λυπάμαι που τη θέτετε” είπε ο κ. Κοτζιάς, για να συνεχίσει: “Δεν ξέρω αν το γράφει ο κ. Κούλογλου, αλλά όποιος το γράφει είναι γελοίος. Σκοτεινοί κύκλοι μου είχαν επιτεθεί και όταν είχα αναλάβει ΥΠΕΞ”».

Επί της ουσίας, το δημοσίευμα δείχνει τον Κοτζιά να χαρακτηρίζει ως «γελοίο» τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου, ο οποίος φέρεται και άλλες φορές στο παρελθόν να έχει δημιουργήσει δυσαρέσκεια στο κυβερνητικό επιτελείο με κάποιες παρεμβάσεις του. Με δεδομένο ότι ο Κοτζιάς δείχνει να είναι σταθερός και ακλόνητος στο στενό επιτελείο του Τσίπρα, προφανώς πρέπει να έχει και την εύνοια του πρωθυπουργού για την στάση του αυτή απέναντι στον καθεστωτικό δημοσιογράφο, ο οποίος από «σπόντα» μπήκε στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά την παραίτηση του Μανώλη Γλέζου.

Την στιγμή, μάλιστα, που ο ΣΥΡΙΖΑ θα εγκαταλείψει την εξουσία (και τα παρελκόμενά της) είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου που θα μεγεθύνει ακόμη περισσότερο τα ήδη τεράστια εσωκομματικά προβλήματα αυτού του συνονθυλεύματος, με νέες αλληλοκατηγορίες και ανάλογους χαρακτηρισμούς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Υ.Γ. Υπάρχει, βεβαίως, και αντίλογος στην υπόθεση αυτή. Ότι, δηλαδή, το δημοσίευμα της ιστοσελίδας TVXS έγινε σε πλήρη σύμπνοια με το Μέγαρο Μαξίμου, σε μια προσπάθεια να ωθηθεί ο Κοτζιάς σε παραίτηση. Τα εσωκομματικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ και οι ισορροπίες στο μόρφωμα αυτό δεν θα απασχολούσαν κανέναν ευρύτερα, αν δεν υπήρχε η τραγική διαπίστωση ότι αυτή η «παιδική χαρά» χειρίζεται με τον πλέον επικίνδυνο τρόπο τα τόσο κρίσιμα Εθνικά ζητήματα που απασχολούν την Πατρίδα και τον Λαό. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chamos-ston-suriza.-o-kotzias-charakthrizei-geloio-ton-kouloglou#ixzz4R1kDvoSr

Exit mobile version