Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η επιλεκτική ευαισθησία του Τσίπρα για τις ανθρώπινες τραγωδίες

Η επιλεκτική ευαισθησία του Τσίπρα για τις ανθρώπινες τραγωδίες

Επιλεκτική ευαισθησία στις ανθρώπινες τραγωδίες δείχνει ο Αλέξης Τσίπρας, όπως φανερώνει η δήλωσή του για το τραγικό περιστατικό στο “hot spot” της Μόριας στην Λέσβο. Ο Τσίπρας δήλωσε ότι «Είμαι συγκλονισμένος, όπως ολόκληρος ο ελληνικός λαός, από το τραγικό συμβάν στη Μόρια». Αφού εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήρια στους οικείους των ανθρώπων που χάθηκαν, πρόσθεσε πως «η Ελληνική κυβέρνηση δίνει σε δύσκολες συνθήκες έναν αποφασιστικό αγώνα για την ανθρωπιστική διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, και θα εντείνει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες για ασφάλεια και ποιότητα ζωής στα κέντρα φιλοξενίας».

Αναμφίβολα το περιστατικό στην Μόρια είναι τραγικό, αφού χάθηκαν ανθρώπινες ζωές. Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχουν αδιαμφισβήτητες αλήθειες που πρέπει να ειπωθούν. Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται τραγωδίες σ΄όλη την Ελληνική επικράτεια, για τις οποίες ο πρωθυπουργός δεν νιώθει την ανάγκη να δηλώσει ότι νιώθει «συγκλονισμένος», όπως π.χ. για το παιδάκι το οποίο χαροπαλεύει στην εντατική επειδή η κυβέρνηση του έκοψε το ρεύμα. Για να μην πούμε για το καθεστώς απόλυτης φτωχοποίησης που έχει οδηγήσει αυτός και η κλίκα του εκατομμύρια συμπατριώτες μας με τις συνεχιζόμενες μνημονιακές πολιτικές που ασκούνται.

Από εκεί και πέρα, όμως, ο ηθικός αυτουργός (και) για το τραγικό συμβάν στην Μόρια είναι ο ίδιος ο Τσίπρας. Όταν αυτός και οι διάφοροι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δηλώνουν ότι «δεν έχει η θάλασσα σύνορα», ότι «δεν υπάρχουν μετανάστες, είναι όλοι πρόσφυγες», όταν κάθε σκέψη αντίθετη στην λαθρομετανάστευση χαρακτηρίζεται ως «φασιστική» και ποινικοποιείται, τότε είναι απολύτως αναμενόμενο αυτές οι εκφράσεις λόγου και οι ανάλογες ενέργειες να οδηγήσουν ανυπολόγιστο αριθμό ανθρώπων να έρχονται παράνομα και να γεμίζουν ασφυκτικά την Χώρα μας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την δημόσια ασφάλεια, την κοινωνική συνοχή και την υγιεινή σε Έλληνες και λαθρομετανάστες.

Αν τόσο αυτός όσο και οι προκάτοχοί του είχαν φροντίσει να φυλάξουν αυστηρά τα σύνορα δεν θα είχαμε τέτοιες θλιβερές εικόνες, όπως αυτή στην Μόρια. Όλα τ΄άλλα είναι λόγια εκ του ασφαλούς με μπόλικο (και φυσικά ψεύτικο) «ανθρωπισμό» δίχως ουσιαστικό περιεχόμενο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Υ.Γ. Για το συγκεκριμένο θέμα η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Εμείς, που φωνάζουμε ότι τα νησιά μας δεν αντέχουν άλλους λαθρομετανάστες, είμαστε οι «ρατσιστές». Και ο Τσίπρας με τον Καμμένο, που τους αφήνουν να καίγονται ζωντανοί είναι οι “ανθρωπιστές”. Άμεση εθνική ανάγκη να κλείσουν τώρα τα σύνορα με την Τουρκία, να μη μπορέσει ο Ερντογάν να στείλει στην Χώρα μας άλλους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-epilektikh-euaisthhsia-tou-tsipra-gia-tis-anthrwpines-tragwdies#ixzz4R4JQMeU1

Exit mobile version