Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οδεύοντας προς ένα νέο εθνοκτόνο Μνημόνιο

Οδεύοντας προς ένα νέο εθνοκτόνο Μνημόνιο

Κάθε φορά που οι μνημονιακές κυβερνήσεις θέλουν να επιβάλουν ένα αντιλαϊκό μνημόνιο ξεκινάνε μια διαδικασία προετοιμασίας αποδοχής. Το πρώτο βήμα είναι η προετοιμασία των κομματικών τους στελεχών και βουλευτών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Η επιβολή των μνημονίων, άλλωστε, είναι κοινός στόχος και των κομμάτων που μετέχουν στην εκάστοτε κυβέρνηση αλλά και της υποτιθέμενης αντιπολίτευσης που και αυτή πάντα είναι μνημονιακή.

Έτσι η κυβέρνηση αρχίζει να αφήνει να διαρρεύσει ή ακόμα και να ειπωθεί επίσημα ότι η μη έγκριση του Eurogroup θα φέρει εκλογές και για να μην υπάρξει αποσταθεροποίηση πρέπει να υπογραφεί έως και ένα νέο μνημόνιο. Στην απειλή του να χάσουν λοιπόν πολλοί βουλευτές της συγκυβέρνησης τις έδρες τους μιας και θα υπάρξει ποσοστιαία πτώση, πείθονται να στηρίξουν κάθε νέο μέτρο.

Η αξιωματική αντιπολίτευση και τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα αρχίζει ένα παιχνίδι τεχνητής κλιμάκωσης της έντασης ενάντια στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης λέγοντας ότι είναι λίγες και έτσι αντί να πάρουμε το «κακό» θα αναγκαστούμε να πάρουμε το «πολύ κακό» που ίσως να είναι ένα αναπόφευκτο νέο μνημόνιο. Μνημόνιο το οποίο φυσικά είναι απαραίτητο να στηρίξουν ή από την θέση της αντιπολίτευσης ή από την θέση της κυβέρνησης γιατί ούτως ή άλλων πάντα «θα φταίνε οι προηγούμενοι». Στην κοινωνία τα ΜΜΕ προβάλουν την επικείμενη αποσταθεροποίηση της χώρας, της Ευρώπης, ακόμα και του πλανήτη λες και δεν υπάρχουν σήμερα φαινόμενα όπως η ανεργία και η ανέχεια ως αποτέλεσμα των μνημονιακών  μέτρων.

Μόνο ο Λαϊκός Σύνδεσμος υποστηρίζει τον εκτός μνημονίων δρόμο, ο οποίος προϋποθέτει μεν σκληρή εργασία και προσπάθεια αλλά με χρονικό πλαίσιο εξόδου από την κρίση και άμεση ανάταση του ηθικού και της εθνικής μας αξιοπρέπειας που κάνει την όποια προσπάθεια να φαντάζει ελάχιστη μπροστά στον Ιερό Σκοπό που θα επιτευχθεί.

Χατζησάββας Χρήστος, Βουλευτής Κιλκίς

xamak.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/prwtokollo-efarmoghs-neou-mnhmoniou#ixzz4R7vHNqO1

Exit mobile version