Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συρία: Ο στρατός απελευθέρωσε τον μεγαλύτερο τομέα που κατείχαν οι ισλαμιστές στο Χαλέπι

Συρία: Ο στρατός απελευθέρωσε τον μεγαλύτερο τομέα που κατείχαν οι ισλαμιστές στο Χαλέπι

Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν πλέον το 80% της πόλης – Συνεχίζεται το σφυρκόπημα για την ανάκτηση των υπολοίπων εδαφών

Ο συριακός στρατός ανέκτησε σήμερα τον έλεγχο της μεγαλύτερης συνοικίας στον τομέα που ελέγχουν οι αντάρτες στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, μετέδωσαν κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις «έχουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους τον τομέα Μασάκεν Χανάνο», ενώ το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana έγραψε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εξουδετέρωσης ναρκών.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΚΟ, Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντέλ Ραχμάν, «οι κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν το 80% του Μασάκεν Χανάνο και (σφυροκοπούν) το 20% που απομένει».

Απομένουν «λίγες εκατοντάδες μέτρα στις κυβερνητικές δυνάμεις για να κόψουν στα δύο τον τομέα των ανταρτών» απομονώνοντας το βόρειο από το νότιο τμήμα, δήλωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μια δεύτερη γειτονιά στο ανταρτοκρατούμενο ανατολικό Χαλέπι, ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό τον έλεγχό του ο στρατός της Συρίας.  Ο συριακός στρατός τονίζει σε ανακοίνωσή του, ότι με την υποστήριξη των συμμάχων του, έχει τον πλήρη έλεγχο της συνοικίας Τζαμπάλ Μπάντρο, η οποία βρίσκεται δίπλα στη συνοικία Χανάνο, την πρώτη περιοχή στο ανατολικό Χαλέπι που έθεσαν υπό τον έλεγχο τους οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/suria-o-stratos-katelabe-ton-megalutero-tomea-pou-kateichan-oi-antartes-sto#ixzz4RGAEhPEb

Exit mobile version