Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ελένη Ζαρούλια: Οι συμφωνίες CETA και TTIP πλήττουν τα εθνικά συμφέροντα και τα ελληνικά προϊόντα – ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

Η συναγωνίστρια και βουλευτής Β΄ Αθηνών Ελένη Ζαρούλια τοποθετήθηκε στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου όσον αφορά τα ελληνικά προϊόντα και τις διεθνείς συμφωνίες. Τόνισε ότι η κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ δεν προστατεύει την εθνική οικονομία και παραγωγή, αλλά αντιθέτως συναινεί σε συμφωνίες οι οποίες πλήττουν τα συμφέροντα της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμφωνίες CETA και TTIP επιδρούν αρνητικά στην ελληνική οικονομία, καθώς στην ουσία χάνεται η ονομασία προέλευσης για βασικά ελληνικά προϊόντα, όπως η φέτα, οι ελιές καλαμών και το γιαούρτι, ενώ παράλληλα τίθενται σε κίνδυνο οι αγροτικές μονάδες μικρής κλίμακας ενώ συρρικνώνονται οι μικρές και οικογενειακές γεωργικές ή κτηνοτροφικές επιχειρήσεις.

Παράλληλα, την στιγμή που το κόστος παραγωγής για Έλληνες κτηνοτρόφους και αγρότες είναι εξαιρετικά υψηλό, η αθρόα εισαγωγή προϊόντων από χώρες του εξωτερικού, όπου μάλιστα η χρήση ύποπτων χημικών ουσιών δεν είναι απαγορευμένη, θέτει τα εγχώρια προϊόντα εκτός ανταγωνισμού.

Η συναγωνίστρια κλείνοντας τόνισε ότι η συγκυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ αδιαφορεί για την εθνική πρωτογενή παραγωγή, συναινώντας σε επιβλαβείς συμφωνίες για την χώρα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/elenh-zaroulia-oi-sumfwnies-ceta-kai-ttip-plhttoun-ta-ethnika-sumferonta-ka#ixzz4RL0xbVpx

Exit mobile version