Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η διπρόσωπη πολιτική του Μπουτάρη: Ναι στις ιδιωτικοποιήσεις, ναι και στις διαμαρτυρίες εναντίον τους!

Η διπρόσωπη πολιτική του Μπουτάρη: Ναι στις ιδιωτικοποιήσεις, ναι και στις διαμαρτυρίες εναντίον τους!

Γράφει ο Ματθαιόπουλος Αρτέμης, Επικεφαλής της παράταξης “Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλονίκη”

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μπουτάρης έχει αποτελέσει το επίκεντρο του ειδησεογραφικού ενδιαφέροντος και, ομολογουμένως, όχι άδικα. Είτε οι ανιστόρητες δηλώσεις του για διάφορα εθνικά ζητήματα, είτε η προσβλητική συμπεριφορά του ακόμα και εις βάρος στενών συνεργατών του, είτε η αυταρχικότητα με την οποία διοικεί την δημοτική παράταξη της οποίας ηγείται ο Μπουτάρης πάντοτε καταφέρνει να βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε δημόσιας συζήτησης που αφορά τα αυτοδιοικητικά της συμπρωτεύουσας.

Σε αυτό το κείμενο δεν θα ασχοληθούμε με κάποιο από τα παραπάνω ζητήματα, αλλά με την ουσία της πολιτικής που ακολουθεί, μιας πολιτικής διπρόσωπης που στοχεύει στο να κρατά τις ισορροπίες ανάμεσα σε δύο αντίθετα άκρα για να ικανοποιήσει κάθε κατηγορία ψηφοφόρου. Ο Μπουτάρης λοιπόν είναι ένας δηλωμένος οπαδός των ιδιωτικοποιήσεων, ακόμα και για περιουσιακά στοιχεία τα οποία δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα διαχείρισης του Δήμου Θεσσαλονίκης. Είναι επίσης μεγάλος υποστηρικτής της πρακτικής του ανεξέλεγκτου δανεισμού χωρίς ποτέ να υπολογίζει το κόστος με το οποίο θα επιβαρυνθούν οι δημότες της πόλης, δεδομένου του ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου είναι πενιχρά και η εισπρακτική του ικανότητα ακόμα πιο μικρή.

Ενώ λοιπόν ο ίδιος αποτελεί το κλασικό παράδειγμα ενός νεοφιλελεύθερου δημάρχου που δεν θεωρεί ταμπού το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την υπερχρέωση των ταμείων για την αποπληρωμή δανεικών κεφαλαίων, εντός της παράταξης του υποβόσκει μια άλλη κλασική «αντιστασιακή» οργάνωση-σφραγίδα από «ακομμάτιστα» μέλη, τα οποία οργανώνουν δράσεις εναντίον των… ιδιωτικοποιήσεων!

Ο λόγος για εκλεγμένους κοινοτικούς συμβούλους που ανήκουν στην παράταξη του Μπουτάρη και που μοναδικός τους ρόλος είναι η διατήρηση του μονοπωλίου της αντίδρασης απέναντι σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο, ενός μονοπωλίου ξεκάθαρα προσχηματικού, αφού το «αφεντικό» (ο δήμαρχος), πόσω μάλλον η κυβέρνηση, τάσσεται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και προφανώς θεωρεί κάθε αντίδραση εναντίον τους αντιαναπτυξιακή, υφεσιακή και ζημιογόνα για την τοπική οικονομία της πόλης.

Βέβαια οι οργανώσεις αυτές ουδέποτε καταδίκασαν τον δήμαρχο για τα όσα επανειλημμένως έχει πει για το μοντέλο διαχείρισης του λιμένα Θεσσαλονίκης, του ΟΣΕ, του Μετρό (που ακόμα δεν έχει χτιστεί) αλλά και των πρακτικών του να αναθέτει απευθείας, χωρίς διαγωνισμό, την διαχείριση περιουσίας σε επιχειρηματίες ιδιώτες. Υποτίθεται ότι αγωνίζονται για την μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και εναντίον της περιβαλλοντικής ρύπανσης από την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, εν ολίγοις διαμαρτύρονται εκ του ασφαλούς για να καλύψουν ένα κενό που δημιουργεί η πολιτική που ακολουθεί ο προϊστάμενος τους.

Με αυτόν τον τρόπο άπαντες είναι ικανοποιημένοι και κάθε πολίτης μπορεί να βρει τον πολιτικό φορέα που τον εκφράζει, αφού όλοι τους έχουν έναν κοινό παρονομαστή: την παράταξη του δημάρχου. Πράγματι, ο Μπουτάρης έχει κατηγορηθεί για μύρια όσα, άλλα πάραυτα έχει την ευφυΐα να μπορεί να τα έχει καλά και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.

Γιατί το να τάσσεσαι ανοιχτά υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και παρασκηνιακά να «καπελώνεις» τις δίκαιες αντιδράσεις εναντίον τους χωρίς κανείς να το αντιληφθεί, είναι κάτι που απαιτεί σωστό σχεδιασμό και οργάνωση.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-diproswph-politikh-tou-mpoutarh-nai-stis-idiwtikopoihseis-nai-kai-stis-di#ixzz4RPzOFf8M

Exit mobile version