Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

O Ερντογάν παραδέχθηκε ότι η εισβολή στην Συρία αποσκοπεί στην εκθρόνιση του Άσσαντ και όχι στην καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους

O Ερντογάν παραδέχθηκε ότι η εισβολή στην Συρία αποσκοπεί στην εκθρόνιση του Άσσαντ και όχι στην καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους

Ξεπερνώντας κάθε όριο ο Ερντογάν την Τρίτη 29 Νοεμβρίου δήλωσε σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη  ότι η στρατιωτική επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία έχει ως κύριο στόχο να θέσει τέλος στην κυριαρχία του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Υπενθυμίζουμε ότι η τουρκική αδικαιολόγητη επέμβαση στην Συρία είχε ξεκινήσει τον προηγούμενο Αύγουστο με την αεροπορική υποστήριξη των ΗΠΑ και έχοντας κωδικό όνομα “Ασπίδα του Ευφράτη” είχε δηλωμένο ως κύριο αντικειμενικό σκοπό την απελευθέρωση της συνοριακής πόλης Τζαραμπλούς από το ισλαμικό κράτος (ISIS). Βέβαια τα ιστορικά γεγονότα της συμπεριφοράς των τουρκικών δυνάμεων φανέρωσαν τα πραγματικά σχέδια του Ερντογάν.

Αποδείχθηκε λοιπόν ότι οι τουρκικές δυνάμεις στην ουσία συνέδραμαν το ISIS και ότι ο πραγματικός κύριος αντικειμενικός σκοπός των τουρκικών δυνάμεων ήταν η συνεχής προώθηση τους προς το εσωτερικό της Συρίας και η κατάκτηση όλο και περισσότερων Συριακών εδαφών προς τα νοτιοδυτικά. Παράλληλα φημολογείται ότι σε αυτήν την καθαρά κατακτητική προέλαση συμμετέχει και ότι έχει απομείνει από τα κομμάτια των στασιαστών ανταρτών του Free Syrian Army (FSA).

Ο Ερντογάν έχει πραγματικά ανοιχτεί σε πολλά μέτωπα εκτοξεύοντας απίστευτες σοφιστίες που εξοργίζουν όλους τους παράγοντες επιρροής στην Μέση Ανατολή, όπως την Ρωσία και την Αμερική. Σε αυτή την περίπτωση ανέφερε ότι διέταξε την παράνομη εισβολή στην Συρία μαζί με τον FSA, επειδή λυπήθηκε για τα πολλά θύματα του πολέμου και επειδή ήθελε να υποκαταστήσει την λειτουργία του ΟΗΕ. Υποτιμώντας για ακόμη μια φορά την νοημοσύνη όλου του κόσμου και ψάχνοντας να εξαπατήσει μόνο τους παντελώς άσχετους με την κατάσταση στην Συρία, ο Ερντογάν θέλησε με τις παραπάνω δηλώσεις του να πείσει ότι δεν είναι αυτός που στην ουσία έχει ξεκινήσει αυτόν τον πόλεμο με την απλόχερη υποστήριξη του στο ισλαμικό κράτος.

Ο Ερντογάν συνέχισε την εξαπάτηση του δηλώνοντας ότι όλη η παράνομη κατοχή των Συριακών εδαφών από τις τουρκικές δυνάμεις δεν σημαίνει και απαίτηση για την κατακράτηση τους στο μέλλον από τον τουρκικό στρατό. Βέβαια κάθε παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας εμφανώς σημαίνει και τον εκτουρκισμό της εκάστοτε περιοχής. Δηλαδή την πλήρη εκτόπιση των τωρινών κατοίκων, την παντελή ερήμωση και την μελλοντική εγκαθίδρυση τούρκων εποίκων.

Πόσο θυμίζει αυτή η επαίσχυντη δήλωση την παράνομη εισβολή στην Κύπρο και την εγκαθίδρυση τούρκων λαθρέποικων και την ερήμωση ολόκληρων πόλεων και περιοχών που ενώ έσφυζαν από ζωή όπως τα Βαρώσια στο νότιο τμήμα της Αμμόχωστου, σήμερα είναι πόλεις φαντάσματα. Ο Ερντογάν φανερά πια καθορίζει απαιτήσεις στα Συριακά εδάφη. Πρόσφατος στόχος του είναι η κατάκτηση της πόλης Αλ Μπάμπ (Al Bab) που βρίσκεται βορειοανατολικά του Χαλεπίου (Aleppo). Με αποτέλεσμα  στοιχεία πυροβολικού του στρατού της Συρίας να παρέχουν πυρά υποστηρίξεως σε τμήματα των Κούρδων που προελαύνουν προς την αντιμετώπιση των Τούρκων σε αυτό το πεδίο επιχειρήσεων.

Ευτυχώς η κατάσταση στο βόρειο Χαλέπι επιβεβαιώνει την επικράτηση των δυνάμεων του Άσαντ!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apisteutes-dhlwseis-erntogan-paradechthhke-oti-h-eisbolh-sthn-suria-kuriws#ixzz4RWg6K3pT

Exit mobile version