Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Ανατολική Αττική, Βόρεια Προάστια, Αθήνα

Την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου, στην Τ.Ο. Ανατολικής Αττικής πραγματοποιήθηκε ομιλία του Συναγωνιστή Ταβουλάρη Νικόλαου με θέμα “Ελληνική Οπλιτική Φάλαγγα”. Η ομιλία του Συναγωνιστή ήταν άκρως εποικοδομητική για όλους τους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αφού σε αυτήν παρουσιάστηκαν πίστα αντίγραφα ξύλινης κατασκευής του οπλισμού που χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι μας Πρόγονοι.

Η οπλιτική φάλαγγα των Ελλήνων ήταν ανίκητη για τα δεδομένα της τότε εποχής και πολλές πόλεις κράτη υιοθέτησαν διάφορες παραλλαγές της (Αθήνα, Σπάρτη κλπ)  και ο Συναγωνιστής με μεστό λόγο μας ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας της και το πως έπαιζε σημαντικό ρόλο στα πεδία των μαχών όπου οι Έλληνες θριάμβευαν. Εν συνεχεία, στην ομιλία του προέβη σε επεξήγηση του όρου “Πολίτη – Οπλίτη”, την μέγιστη σημασία την οποία είχε και την Τιμή την οποία έφερε ο κάθε Έλληνας που του απέδιδαν αυτόν τον τίτλο.

Ο Πολίτης – Οπλίτης ήταν σε θέση να υπηρετήσει την Πατρίδα του στο πεδίο της μάχης και ταυτόχρονα να λάβει αποφάσεις για την εμπλοκή σε μια ένοπλη σύρραξη, εν αντιθέσει με τους σημερινούς πολιτικούς της Ελλάδος μας οι οποίοι δεν υπηρετούν καν την στρατιωτική τους θητεία! Πριν την λήξη της εκδήλωσης και τον Εθνικού μας Ύμνο ο Συναγωνιστής απάντησε στις ερωτήσεις των φίλων του Κινήματος οι οποίοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από την άκρως αυτή ενδιαφέρουσα ομιλία! Ζήτω η Αιωνία Ελλάς!

Την Τετάρτη 23.11.2016 στα γεμάτα κόσμο γραφεία της Τοπικής οργάνωσης Βορείων Προαστίων αρχικά έγινε από τον συναγωνιστή Δ. Κυριακόπουλο η ανάγνωση του εβδομαδιαίου δελτίου τύπου του Κινήματος. Το δελτίο αυτό είναι ένα άρθρο του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νικόλαου Μιχαλολιάκου, στο τρέχον φύλλο της εφημερίδας του Κινήματος, με τίτλο “Το πολιτικό κατεστημένο, η Χρυσή Αυγή και μία δολοφονική επίθεση”.

Στο άρθρο αυτό ο Αρχηγός αναλύει ακόμη μία φορά γιατί η εναντίον ολόκληρου του σάπιου πολιτικού κατεστημένου μαχόμενη Χρυσή Αυγή, αποτελεί την μοναδική ελπίδα επιβίωσης για τον απειλούμενο Ελληνισμό. Επίσης καταδικάζει, σε αντίθεση με όλα τα άλλα “πολιτικά κόμματα”, την δολοφονική επίθεση που έγινε από οργανωμένους παρακρατικούς επίδοξους δολοφόνους κατά του συναγωνιστή βουλευτή Γεωργίου Γερμενή, πλησίον των γραφείων της Τοπικής μας. Στηλιτεύει δε ιδιαίτερα την υποκριτική ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία εξισώνει τους θύτες μα τα θύματα.

Στην συνέχεια ο Γραμματέας της Τοπικής Μιχάλης Μπέλλος, αφού καλωσόρισε νέα μέλη στη Τοπική, συντόνισε μια εποικοδομητική συζήτηση, η οποία διεξήχθη μεταξύ των μελών της Τοπικής, πάνω σε θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας. Τέλος ο Γραμματέας της Τοπικής προανήγγειλε και προγραμμάτισε εκδηλώσεις και δράσεις της Τοπικής κατά την επερχόμενη εορταστική περίοδο. Η πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση έληξε ως είθισται με άπαντες σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον ύμνο της Χρυσής Αυγής.

Πλήθος κόσμου το απόγευμα του Σαββάτου στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών παρακολούθησε μια ενδιαφέρουσα ομιλία του Συναγωνιστή Πολύβιου Ζησιμόπουλου με θέμα: “Ο Jose Antonio και η Ισπανική Φάλαγγα”. Ο Συναγωνιστής Ζησιμόπουλος αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια στην πολιτική δράση του Χοσέ Αντόνιο Πρίμο Ντε Ριβέρα . Ο Χοσέ Αντόνιο τόνισε ο Συναγωνιστής Ζησιμόπουλος μετουσιώνει την αγωνία και την αγάπη του για την Πατρίδα σε κίνημα και ιδρύει τον Οκτώβρη του 1933 τη ριζοσπαστική πολιτική κίνηση “Ισπανική Φάλαγγα”. Ο ίδιος  θα αποτελέσει τον καθοδηγητή των Ισπανών εθνικιστών στον αγώνα για μια ενιαία και αδιαίρετη μεγάλη Ισπανία, ενάντια στην ξενοκίνητη μαρξιστική δημοκρατία και στο Λαϊκό Μέτωπο, το οποίο ιδρύεται από τους κομμουνιστές, κατ’ εντολή της μητέρας Μόσχας με σκοπό την επιβολή του μπολσεβικισμού στην Ισπανία.

Με το ξέσπασμα του στρατιωτικού κινήματος υπό τον στρατηγό Φράνκο, μπολσεβίκοι δεσμώτες φέρουν τον Αρχηγό της Ισπανικής Φάλαγγας σε λαϊκό δικαστήριο με την κατηγορία του ιδεολογικού αρχηγού της στρατιωτικής εξεγέρσεως. Ο Χοσέ Αντόνιο αγέρωχος, κοιτά το εκτελεστικό απόσπασμα και αναφωνεί με όλη τη δύναμη της ελεύθερης, εθνικιστικής ψυχής του: «Θα μας επιβραβεύσει ο Θεός. Ζήτω η Ισπανία!». Στις 20 Νοεμβρίου του 1936 και σε ηλικία μόλις 33 ετών ο Χοσέ Αντόνιο περνά στο Πάνθεον των ηρώων, όχι μόνο του ισπανικού, αλλά και του ευρωπαϊκού εθνικισμού κατ’επέκταση! Σε όλη την Ισπανία συναγωνιστές τιμούν τον Αρχηγό τους αναγράφοντας σε πλατείες και δρόμους “ΧΟΣΕ ΑΝΤΟΝΙΟ ΠΑΡΩN!”

Πλήθος κόσμου το απόγευμα της Τρίτης στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών παρακολούθησ την συνέντευξη του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής Νικολάου Μιχαλολιάκου στο KontraChannel και στον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιάννη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn583#ixzz4RaMkKUy7

Exit mobile version