Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κλιμακώνει η τουρκία τις προκλήσεις μπροστά στην υποτέλεια των συριζαίων: «Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος» δήλωσε ο συγχορευτής του Κοτζιά, Τσαβούσογλου

Κλιμακώνει η τουρκία τις προκλήσεις μπροστά στην υποτέλεια των συριζαίων: «Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος» δήλωσε ο συγχορευτής του Κοτζιά, Τσαβούσογλου

Σε μία νέα πρόκληση που κανονικά θα έπρεπε ήδη να έχει κινητοποιήσει ήδη την ελληνική διπλωματία προχώρησε ο τούρκος ΥΠΕΞ, Τσαβούσογλου.

Πριν πούμε το οτιδήποτε πάμε να δούμε τις δηλώσεις του, που γίνανε υπό τη μορφή άρθρου στην εφημερίδα Milliyet:

«Τα βασικά διεθνή έγγραφα ως προς την κυριότητα των νησιών στο Αιγαίο είναι η Συνθήκη της Λωζάννης του 1923 και η Συνθήκη των Παρισίων του 1947. Οι συνθήκες αυτές περιέχουν λεπτομερείς διατάξεις αναφορικά με την κυριαρχία και την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Οι θέσεις της χώρας μας για όλα τα ζητήματα στο Αιγαίο, μεταξύ των οποίων και του συγκεκριμένου, και για την επίλυσή τους έχουν τεθεί υπ’ όψιν της κοινής γνώμης με ποικίλες ανακοινώσεις του Υπουργείου μου από το 1996 έως και σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν θα αποδεχθούμε τη δημιουργία από την Ελλάδα ενδεχόμενων de facto καταστάσεων επί γεωγραφικών σχηματισμών με αμφισβητούμενο καθεστώς και, σε περίπτωση απόπειρας, ανακοινώνεται ότι αυτά δεν θα έχουν αποτέλεσμα από νομική σκοπιά. Οι διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας – Ελλάδας έχουν ξεκινήσει από το 2002, επί Πρωθυπουργίας του συγχωρεμένου Μπουλέντ Ετσεβίτ. Η πρώτη συνάντηση έγινε στην Άγκυρα στις 12 Μαρτίου 2002 και, μέχρι να έρθει στην εξουσία η κυβέρνηση AKP στα τέλη του 2002, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 7 κύκλοι διερευνητικών συνομιλιών. Οι διερευνητικές συνομιλίες συνεχίσθηκαν, χωρίς διακοπή, και κατά τη θητεία του AKP.

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική της χώρας μας ως προς τις βραχονησίδες των Ιμίων. Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος. Κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων του AKP δεν υπήρξε καμία αλλαγή ως προς το νομικό και de facto καθεστώς στο Αιγαίο».

Αυτό που λέει στην ουσία ο τουρκαλάς είναι ότι εκείνο το βράδυ των Ιμίων που ο Σημίτης ευχαριστούσε τους αμερικανούς ενώ είχε χυθεί το Αίμα των Ηρώων, Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση και Έκτορος Γιαλοψού, η τότε κυβέρνηση Πασόκ, έχοντας εξασφαλισμένη την «ομερτά» του «δημοκρατικού τόξου» παραχώρησε Ελληνικό Έδαφος.

Αν δεν είναι αλήθεια τα όσα είπε ο Τσαβούσογλου θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες δυναμικές κινήσεις, όπως η Έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στα Ίμια, ώστε να μην υπαρχει καμία αμφιβολία διεθνώς ότι πρόκειται περί Ελληνικού Εδάφους.

Αν το ΥΠΕΞ παραμείνει σιωπηλό και περιοριστεί σε τυπικότητες, όπως ένα διάβημα διαμαρτυρίας, τότε μάλλον σημαίνει ότι εκείνη την νύχτα των Ιμίων η προδοσία ήταν ακόμα πιο επαίσχυντη, έχοντας μάλιστα και την συναίνεση για σιωπή από όλα τα κόμματα του τότε κοινοβουλίου.

Απάντηση Χρυσής Αυγής στις τουρκικές προκλήσεις για τα Ίμια

“Τα Ίμια είναι ελληνικό έδαφος, ποτισμένο με το αίμα των Ηρώων μας Παναγιώτη Βλαχάκου, Έκτορα Γιαλοψού και Χριστόδουλου Καραθανάση. Δεν παραχωρούμε ούτε χιλιοστό ελληνικής γης και ελληνικής θάλασσας στους βάρβαρους τούρκους εισβολείς. Αντιθέτως, διεκδικούμε τα εδάφη που οι τούρκοι έχουν παράνομα καταλάβει: την Ιωνία, τον Πόντο, την Κωνσταντινούπολη “

Υ.Γ. Με αυτόν τον τουρκαλά χόρευε ο Κοτζιάς και γινόταν ρεζίλι όλη η Ελλάδα – Σας θυμίζουμε το βίντεο του αίσχους:

Αν μη τι άλλο μετά την ολοκληρωτική κατάρρευση του παραμυθιού της “ελληνοτουρκικής φιλίας”, ο χορευταράς υπουργός οφείλει τουλάχιστον να παραιτηθεί!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apisteuth-tourkikh-proklhsh-tsabousoglou-ta-imia-einai-tourkiko-edafos#ixzz4RaP2vkkR

Exit mobile version