Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο απόλυτος εξευτελισμός των Ανέλ: Σε σύνολο 9 βουλευτών τηρήθηκαν τρεις (!) διαφορετικές στάσεις στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ο απόλυτος εξευτελισμός των Ανέλ: Σε σύνολο 9 βουλευτών τηρήθηκαν τρεις (!) διαφορετικές στάσεις στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Η ηθική και πολιτική υποκρισία των ΑΝΕΛ φανερώθηκε, για μια ακόμη φορά, σ΄ένα ακόμη νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε στην Βουλή.

Ο λόγος για «το νομοσχέδιο κατά των διακρίσεων στην εργασία λόγω φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, χρώματος, φυλής, εθνικότητας κλπ» (όπως διαβάζουμε χαρακτηριστικά), το οποίο ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων. Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών», ενώ μόνο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είπε όχι.

Και οι ΑΝΕΛ; Τι στάση κράτησαν; Εδώ, λοιπόν, έχουμε μια τραγελαφική όσο και κωμικοτραγική κατάσταση, η οποία αγγίζει τα όρια της αηδίας.

Το λέμε αυτό γιατί οι ΑΝΕΛ κατάφεραν (γιατί πραγματικά περί κατορθώματος πρόκειται) να χωριστούν στα τρία (!) στο νομοσχέδιο αυτό. Συγκεκριμένα, τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ (Κατσίκης, Δημήτρης Καμμένος, Κόλλια) ψήφισαν «κατά», δύο ψήφισαν «ναι» (Παπαχριστόπουλος, Ζουράρις), ενώ από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι Πάνος Καμμένος, Κουντουρά, Λαζαρίδης, Κόκκαλης. Σε σύνολο, δηλαδή, 9 μόλις βουλευτών, υπήρξαν τρεις διαφορετικές τοποθετήσεις πάνω στο ζήτημα αυτό!

Αν αυτό δεν αποτελεί τον ορισμό της ιδεολογικής ανυπαρξίας και του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, τότε οι λέξεις έχουν χάσει πλέον την έννοια τους. Δεν μας εκπλήσσουν, όμως, αυτές οι ανά τακτά χρονικά διαστήματα παλινωδίες του μορφώματος των ΑΝΕΛ. Ενός δημιουργήματος, το οποίο στήθηκε το 2012 ως ανάχωμα τότε στην προέλαση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ , παριστάνοντας το αντιμνημονιακό κόμμα. Όλα αυτά, βεβαίως, μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, όποτε και ανήλθαν στην εξουσία ως συνεταιράκια του ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας πόσο εννοούσαν την μέχρι τότε αντιμνημονιακή ρητορική τους.

Αλλά και στα θέματα διαφύλαξης του Εθνικού και Θρησκευτικού χαρακτήρα του κράτους έδειξαν πόσο εννοούσαν τις «κόκκινες» γραμμές στην συνεργασία τους με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να ρίξουν την κυβέρνηση, απλώς καταψήφισαν ένα νομοσχέδιο, το οποίο έτσι κι αλλιώς θα ψηφιζόταν από τα υπόλοιπα κόμματα του «συνταγματικού τόξου».

Τώρα, όμως, ξεπέρασαν κάθε όριο πολιτικής ανηθικότητας, αναξιοπρέπειας και γελοιότητας με την «τρεις θέσεις σ΄ένα κόμμα» στάση τους στο εν λόγω νομοσχέδιο. Η συντριβή και εξαφάνιση από τον πολιτικό χάρτη του μορφώματος των ΑΝΕΛ στις επόμενες εκλογές θα αποτελεί το φυσικό επακόλουθο αυτής ακριβώς της άθλιας στάσης τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-apolutos-ejeutelismos-twn-anel.-se-sunolo-9-bouleutwn-kraththhkan-treis-d#ixzz4Ri2mtoJc

Exit mobile version